Iată cum am înțeles că e timpul să-ţi spun “Adio”…

Nimeni nu se trezește și nu gândește că astăzi va fi ziua în care îi vei spune adio cuiva pe care îl iubești. Nu se întâmplă niciodată. De fapt, avem tendința să ne ocupăm timpul făcând ceva, astfel încât să nu fim nevoiți să spunem “Adio”. Uneori, însă aducem asta până în punctul în care trebuie să decidem ce este mai bine pentru noi și, din păcate, asta poate include cuvântul “Adio”.

Știu cum e, mi s-a întâmplat la fel. Primul an a fost incredibil. Vorbeam atât de mult. N-am întâlnit niciodată o altă persoană, cu care să-mi placă să vorbesc atât de mult. În scurt timp, petreceam împreună aproape fiecare minut liber. Mergeam la cafenea, cinema, meciuri sportive, călătoream împreună. Practic împărțeam viața unul cu celălalt. Îl înțelegeam, mă înțelegea. Comunicam mereu.

Însă, în acea noapte mergeam acasă tăcuți. Doar o melodie cânta la radio. M-ai întrebat la ce mă gândesc. Mă gândeam la cât de dureros ar fi să distrug totul. În adâncul sufletului înțelegeam că nu e predestinat să fim împreună.

Ştiu că te voi iubi întotdeauna, pur şi simplu am înțeles că asta ar trebui să fie din depărtare.

Am continuat această relație aproape doi ani. Au fost momente când m-ai “coborât” atât de jos, încât nu mă puteam ridica. Am simțit multă lipsă de respect față de mine, însă atunci mi-am dat seama că eu însumi nu mă respect. Dacă m-aș fi respectat, aș fi plecat mult mai devreme, în loc să accept această atitudine.

Da, cândva mi-ai adus fericirea, când vedeam în jur doar întuneric. Tu erai motivul pentru care mă trezeam zâmbind. Mă simțeam specială cu tine.  Și undeva între fricile tale și dorința mea pentru ceva mai mult – relația a devenit toxică. Mi-am dat seama că acum nu-mi aduceai lumină, ci tristețe. Mi-am dat seama că vei fi primul bărbat, care mi-a frânt inima.

Cum am înțeles că este timpul să te eliberez?

De îndată ce ai încetat să-mi faci viața mai bună, așa cum a fost cândva, mi-am dat seama că e timpul să-ţi spun “Adio”.

Mi-am dat seama că a fi cu cel care mă face să mă simt atât de jos, nu este omul de care am nevoie în viață. Nu contează cât de greu a fost, ştiu că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată.

Sursa