Aceste 8 SEMNE arată că mariajul vostru se poate termina cu DIVORŢ!

Deși statisticile privind căsătoriile nu sunt întotdeauna optimiste, nimeni nu se căsătorește cu gânduri despre divorț. Din păcate, în viață se poate întâmpla orice şi într-un anumit moment multe cupluri încep să se întrebe, oare nu se află familia lor pe punctul de a se destrăma.

Orice relație necesită efort. Dacă observați semnale îngrijorătoare în relația voastră, atunci căsnicia poate fi amenințată. Iată câteva semne că, mariajul cel mai probabil, se va încheia cu divorț.

1. Unul dintre voi are dependențe dăunătoare

Aceasta este una dintre cele mai dificile probleme cu care se poate confrunta un cuplu. Dacă alcoolul, drogurile sau jocurile de noroc au intrat în viața ta și dacă aceste lucruri devin mai importante decât partenerul, atunci căsătoria va fi în pericol. Nu vei putea evita sentimentele de nemulțumire și dispreț, în plus, inevitabil vor apărea secrete unul faţă de celălalt

2. Îţi eviţi partenerul

Probabil că nici nu vei observa asta, dar atunci când cauți motive să-ţi eviți partenerul, ceva nu este în regulă. Dacă prietenii sunt prioritari pentru tine sau inventezi scuze pentru a nu veni acasă, atunci căsnicia voastră poate fi în pericol.

3. Aveți probleme financiare sau secrete

Multe studii au găsit o corelație între problemele financiare și divorț. Dacă ascunzi de partener datoriile, ai luat o decizie financiară nesăbuită sau eşti mereu îngrijorat de problema banilor, atunci acesta nu este cel mai bun semn pentru familia voastră.

4. Aveți o viață intimă monotonă sau aproape că a dispărut

Pasiunea are proprietatea de a apărea și dispărea, iar problemele din viața de zi cu zi lasă pasiunea în spatele ușilor închise. Însă o viată sexuală pe cale de dispariție – este un semn al unui divorț iminent.

5. Nu vă certați niciodată

S-ar putea crede că lipsa certurilor – este un fenomen foarte bun în relațiile de familie. Cu toate acestea, potrivit unor specialiști, dacă un cuplu trăiește în tăcere și niciodată nu-și exprimă nemulțumirea, aceasta se acumulează și duce la apariţia sentimentului de dezgust. Dacă încercați să evitați situațiile incomode sau păstrați secrete pentru a nu supăra partenerul – asta poate duce la divorț.

6. Te simți singură

Se presupune că soțul – este atât prietenul tău, cât și persoana ta de  încredere, deci dacă te simți singură sau izolată, asta indică probleme grave în căsătorie. Vorbeşte cu partenerul tău.

7. Nici unul dintre voi nu vrea să depună eforturi

Relațiile de familie întotdeauna se confruntă cu careva probleme, dar nu există astfel de probleme care nu ar putea fi rezolvate, dacă ambii parteneri sunt dispuși să depună eforturi. Dacă unul dintre voi a renunțat, atunci căsnicia voastră are probleme serioase. Problemele nu vor dispărea de la sine şi doar un partener nu este în măsură să salveze căsătoria.

8. Ai așteptat prea mult

Deși puțini cred că există o vârstă ideală pentru a te căsători, există un interval ideal,  atunci când riscul divorțului este mult mai mic. Potrivit unui studiu, cea mai bună vârsta pentru a te căsători este de la 25 la 32 de ani. Psihologii explică asta prin faptul că, dacă omul nu se căsătorește până la vârsta de 35 de ani, mai târziu el nu mai vrea să creeze o familie. Deja se simte confortabil cu viața pe care o trăiește, iar căsătoria îi va aduce prea multe schimbări.

Ce puteţi face?

Este foarte neplăcut să recunoști că relaţia se destramă, dar încă nu e finalul. Dacă ambii sunteți pregătiți să lucrați asupra problemelor, atunci speranța nu este pierdută. Petreceți cât mai mult timp împreună, amintiți-vă de ce v-ați îndrăgostit unul de celălalt. Discutați, ascultați-vă și găsiți modalități de a deveni din nou apropiați. Și niciodată să nu vă fie teamă să solicitați ajutorul unui profesionist.

Sursa