8 Sfaturi EXCELENTE ale Psihologului. Urmează-le, pentru a NU DEVENI o fostă parteneră disperată!

Atunci când relația s-a încheiat din inițiativa ta, cumva, supraviețuiești mai uşor. Când eşti părăsită – simţi cum pământul îţi fuge de sub picioare. Suferințele interioare treptat îţi formează o stimă de sine scăzută. Începi să faci fapte nebunești, crezi că viața ta nu mai are sens.

Îl sunai, îi scriai, fiind beată? Îl implorai să rămână, să începeți totul din nou? Te comportai ca o fată disperată? E timpul să te calmezi și să asculți ce sfaturi oferă psihologii:

1. Nu merită să-ţi îneci suferința în alcool

Alcoolul – este cel mai mare dușman în astfel de situații. El n-o să-ţi vindece sufletul rănit, în schimb dimineaţa îţi va aduce o durere de cap și suferința doar se va intensifica. Mai bine plângi, sparge vesela, distrează-te.

2. Cea mai bună opțiune – să-l eliberezi

Gândește-te – oare merită să încerci să reîntorci totul? Dacă el a plecat, înseamnă că nu și-a găsit fericirea cu tine. Și dacă, pe lângă asta, iese cu alta? Atunci nu merită să te gândești la trădător. Să-l rogi să se întoarcă – este echivalent cu umilirea. Pur şi simplu, eliberează-l.

3. Întrebarea: “De ce m-a părăsit?”

Vrei să-i pui întrebarea: “De ce?”. Nu merită. Puțin probabil îţi va spune adevărul, și dacă o va face, cu siguranță, nu-ţi va fi mai ușor. De aceea, calmează-te și gândește-te. Nu pentru a resimți durerea pierderii, ci pentru a trage concluziile corecte și a lucra asupra stării pe acre o ai.

4. Izolarea

Încearcă să-l ștergi din viața ta, șterge-l și blochează-l pe rețelele sociale. Acestea sunt măsuri temporare care te vor ajuta să nu-ţi pierzi demnitatea. Când durerea se va potoli și creierul se va obișnui că nu mai sunteți împreună, iar amintirile despre trecut nu-ţi vor provoca sentimente negative, poţi renunța la izolare.

5. Nu încerca să-ţi faci un nou iubit

Nu te grăbi să-ţi găseşti un nou iubit, pentru a-l uita și pentru a încerca să-i arăți fostului că eşti fericită fără el. Nimic nu trece imediat. Doar îi vei provoca suferință noului iubit şi ţie. Pur şi simplu, odihnește-te, ai grijă de tine și asimilează experiența obţinută.

6. Un hobby interesant

Nimic nu te distrage de la gândurile rele, aşa cum o face un hobby. Chiar dacă nu-ţi doreşti să faci nimic, încarcă-te cu treburi. Şi vei vedea cum gândurile rele te vor părăsi, iar starea emoțională se va stabiliza.

7. Nu căuta întâlniri ocazionale

Nu trebuie să vizitezi locurile în care ştii că vă puteți întâlni. De ce să-ţi prelungești suferința? Mai bine mergi la fitness sau cinema, trăiește pentru tine, umple-ţi viața cu noi culori. Doar munca asupra ta te va ajuta să uiți totul mai repede.

8. “Înțelepciunea” lui Solomon

Când vei fi disperată, folosește înțelepciunea lui Solomon – “Totul trece, și asta de asemenea”. Fără nicio îndoială – timpul vindecă. Cel care a fost și a plecat – este o experiență necesară fiecăruia să devină mai puternic și mai înțelept.