Cum recunoști un tiran la începutul relației? Iată 6 semne de bază!

Bărbatul “tiran” – nu este doar cel care acționează fizic și aplică forța împotriva oamenilor apropiați, ci și cel care folosește presiunea morală, creând condiții de viață insuportabile.

De obicei, acești bărbați sunt provocatori și manipulatori şi nu sunt obișnuiți să accepte opinia cuiva. Orice critică și afirmații le percep agresiv. Iar viața cu un astfel de bărbat devine plină de stres. Deci, cum recunoști un tiran? Care sunt semnele?

1. Un critic înflăcărat

Nemulțumirile eterne față de comportamentul celor dragi, critica neîntemeiată faţă de cei din jur, critica la adresa prietenilor și expunerea lor nu în cea mai bună lumină, sugerează că bărbatul are manifestările unui “tiran”. În loc să fie fericit pentru succesul unui prieten sau al unei persoane apropiate, el percepe totul într-o lumină negativă.

2. Control insuportabil

Tiranii nu sunt obișnuiți să aibă încredere. Să nu fii surprinsă dacă la prima întâlnire un astfel de bărbat îţi cere telefonul, pentru a-ţi citi mesajele personale. Lipsa completă a tactului și dacă îi vei spune că e spațiul tău personal – atunci te vei confrunta cu agresiune. Spionajul și provocarea artificială pentru a te prinde în flagrant – asta e în stilul tiranilor.

3. Reacție acută

Tiranii nu cunosc cuvântul “compromis”. Știind că n-au dreptate, vor dovedi cu persistență contrariul. E lipsit de sens să intri într-o discuție ușoară cu o astfel de persoană, oricum vinovatul vei fi tu. Chiar și cea mai inofensivă “exprimare” poate răni bărbatul cu un astfel de caracter. Supărări fără motiv, comportament grosolan – este specific agresorilor.

4. Pedantism

Caracterul tiranic nu le permite unor astfel de oameni să se bucure deschis de ceea ce se întâmplă, să-și mărturisească sentimentele, să laude din toată inimă. Zgârcenia – este o trăsătură caracteristică. Sunt pedanți în diverse lucruri, nu numai în lucrurile materiale.

5. Evitarea răspunderii

Este inutil să învinuiești bărbatul-tiran de ceva. El nu-și va recunoaște vina. Mai mult, va încerca să te acuze pe tine sau pe altă persoană. Va găsi mii de motive pentru a se justifica și a scăpa de responsabilitate.

6. Pozitivitate excesivă

Se întâmplă, de asemenea, că se întâlnesc bărbați cu caracter tiranic, care, la început se comportă extrem de pozitiv, încercând să-i facă pe plac alesei sale şi să-i câștige încrederea. O va curta frumos, va fi generos și atent, nu vor lipsi nici plimbările sub lună şi apelurile regulate. Sarcina ta este să nu-ți pierzi capul și să nu grăbești lucrurile. Privește mai atent, după o astfel de perfecţiune se poate ascunde un tiran dur.