9 obiceiuri care îţi afectează negativ imaginea. Scapă de ele!

Imaginea – modul în care ne percep cei din jur, este formată dintr-un număr mare de piese vizibile și aproape imperceptibile. Uneori e imposibil să determini de ce unii oameni provoacă simpatie, iar alţii – antipatie.

Da, obiceiurile proaste, cum ar fi fumatul, consumul de alcool şi mâncatul în exces nu adăugă nimănui farmec. Și chiar amabilitatea și curtoazia se pot pierde complet pe fundalul unor maniere neplăcute.

Mulți oameni – în special, femeile, își “zugrăvesc” aspectul, gândindu-se că oamenii sunt întâlniți după haine. Din păcate, imaginea unei creaturi frumoase, poate fi afectată grav de emotivitatea excesivă sau indiscreție. Există mai multe obiceiuri care afectează imaginea omului. Iată cele mai răspândite şi neplăcute, pe care nu toţi le consideră neajunsuri.

Sarcasmul

Majoritatea oamenilor sunt sensibili faţă de propria persoană și percep foarte dureros frazele acide. Iar glumele, în general, pot fi percepute ca o insultă.

Impertinența

Această persoană nu vrea să comunice cu tine? Ei bine, şi pe tine te enervează cineva. Impertinența, chiar şi din cele mai bune intenții, strică imaginea unei persoane plăcute.

Supărarea

Învață să ierți. De ce să porţi o încărcătură greoaie inutilă? Dacă te-a ofensat o frază urâtă spusă de cineva, nu-i acorda atenție: cel mai probabil interlocutorul nu avea intenția să te ofenseze. Gândește-te că şi tu poţi spune ceva nepotrivit.

Văitatul

Nimănui nu-i place să comunice cu oameni care se plâng întotdeauna pe viaţa amară. Acest lucru este plictisitor și te duce cu gândul doar la un singur lucru: oare nu vrea să împrumute bani? Indiferent ce se spune despre zâmbetul american stupid “I′m O′key”, este mult mai plăcut să auzi de la interlocutor: “Sunt bine”.

Meschinăria

Cred că orişicine iubeşte oamenii cu suflet mare? Dar cum poate fi numită o persoană plăcută, care îţi amintește mereu cum a plătit pentru tine în autobuz sau cum ai vărsat vinul roşu peste noua ei rochie, iar în cafenea vorbește numai despre faptul că după colț există o altă cafenea, unde totul este mai ieftin și mai gustos!

Lipsa de punctualitate

Un termen admisibil – câteva minute, nu mai mult. Însă cel mai bine ar fi te prezinți la timp. Lipsa de punctualitate este un semn al lipsei de educație elementară.

Desigur, pentru o imagine plăcută, caracterul și manierele sunt mai importante. Dar nu uitați de aspect.

Neglijența

Un om în haine murdare, largi sau strâmte, cu părul murdar și miros de transpirație, niciodată nu va fi în topul celor mai atractive persoane. Nu este dificil să-ţi cumperi haine potrivite siluetei, să te speli, să-ţi vopsești părul gri (neapărat pentru femei), să-ţi tai unghiile, etc.

Gesturi şi expresii faciale nepotrivite

Reținerea – întotdeauna a fost preferabilă emoționalității. În plus, unii oameni sunt pur și simplu înspăimântați de interlocutorii care nu dețin controlul asupra mâinilor și mușchilor faciali.

Îmbrăcămintea necorespunzătoare

Nicio libertate individuală nu va anula regulile decenței. Nu îmbrăca la ziua de naștere a bunicii, ceea ce se potrivește pentru Halloween. Hainele prea strălucitoare vorbesc convingător că ai probleme psihologice, mai ales dacă pe față sunt semne clare ale vârstei de mijloc, adică riduri.