8 adevăruri dure pe care trebuie să le accepţi, dacă îţi dorești să trăiești o viaţă plină.

Pentru a trăi o viață plină, trebuie să depășești maximalismul tineresc. El este prezent în fiecare, indiferent de vârstă. Scăpați de așteptările exagerate și învățați următoarele adevăruri. Nu sunt dintre cele plăcute, dar sunt inevitabile pe drumul vieții.

1. Înfrângerile nu pot fi evitate.

Înfrângerile nu sunt o scuză de a renunța la dorința de a fi lider. Sunt un indiciu că trebuie să evaluezi situația în mod adecvat și să acceptați calm înfrângerea. Dacă ele nu vor exista, vei înceta să te dezvolți și să crești: fiecare cădere ne dă puterea pentru un nou salt.

2. Te vei dezamăgi în oameni

De trădare sunt capabili chiar şi cei în care ai încredere ca în tine însuţi. Învaţă să evaluezi treaz oamenii din jurul tău, fără să-ţi pui în ei speranţe irealizabile. Cu cât ai mai puține așteptări de la oameni, cu atât mai puține dezamăgiri îţi vor aduce.

3. Îndrăgostirea – este un moment de slăbiciune.

Cu toate acestea, nu merită să eviți acest sentiment minunat. Chiar dacă iubitul îți va frânge inima, te vei restabili peste o perioadă de timp.

4. A pluti după curent – înseamnă să fii condus.

Nu fi ca cei care nu caută să-şi schimbe viața. Stând împotriva circumstanțelor devii mai puternic și mai rezistent. Nu-ţi fie teamă să acționezi diferit decât ceilalți.

5. Absolut totul în această viață este temporar.

Și boala, şi dezamăgirile și lipsa de bani. Iubirea, tinerețea și viața în sine. Învață să te adaptezi noilor situații, fără a te agăța de cele vechi. Și în loc de planuri, construiește căi spre obiective exacte. Acest lucru te va reorienta atunci când situația se va schimba brusc.

6. Nu vei deveni acea persoană pe care toată lumea o iubește.

Oricum, se vor găsi oameni invidioși care te vor judeca. Nu tinde să fii pe placul celor din jur, e suficient să fii pe placul tău. Evaluarea ta interioară este mult mai importantă decât evaluarea pe care ţi-o va acorda mulțimea.

7. Creându-ţi o zonă de confort, nu te închide în ea.

Pentru a crește, trebuie să-ţi depășești limitele posibilului, deschizând noi căi și mijloace pentru a le atinge. Acesta este principalul criteriu de dezvoltare: personal, spiritual, social.

8. Este bine când ai alături oameni pe care te poţi baza.

Doar să nu te obișnuiești tot timpul să te bazezi pe ajutorul cuiva. Într-o zi nu-l vei primi şi lumea ta se va prăbuși de disperare și nedreptate. Învață să fii propriul erou-salvator. Asta îţi va fi util în viaţă, cu siguranță.

Sursa