Aceste 5 fraze te vor ajuta să depăşeşti momentele dificile şi să-ţi restabilești forțele vitale. Citeşte-le cât mai des!

Numai potențialul interior te va ajuta să depășești dificultățile vieții.

Viața este ca o zebră. Şi dunga neagră niciodată nu ne avertizează că va veni în curând. În astfel de momente se pare că totul este inutil. Nu ne ajută nimic, de aceea, singura cale de ieșire este să ne bazăm pe propria putere și credință în bine. Găsirea “zen-ului” interior nu este o sarcină ușoară. Dar cine, dacă nu tu, poţi găsi punctul de echilibru în sufletul tău vulnerabil?

După ce vei citi frazele de mai jos, atitudinea ta față de dificultățile vieții se va schimba cu siguranță.

1. Voi plânge puțin. Am tot dreptul să fac asta. Apoi voi zâmbi din nou.

Lacrimile sunt cea mai puternică descărcare emoțională, de care este capabil corpul nostru. Doar prin ele, poţi arunca întreaga furtună de emoții, resentimentele și durerea.

Dar este foarte important ca astfel de momente de milă de sine să nu devină un obicei. Ai plâns, ai acceptat toate momentele care te preocupă, apoi te ridici și mergi să vopsești dungile negre în alb. Şi începi din nou să zimbești – iată care e scopul tău!

2. Doar eu mă pot ajuta să depşesc toate dificultățile vieții.

Poţi și trebuie să asculți oamenii apropiați, prietenii, partenerul. Dar, în cele din urmă, doar tu vei putea să te ridici cu o treaptă mai sus. Trebuie să găsești forțe pentru a lupta împotriva acestor dificultăți. Iar cei apropiați doar te vor sprijini în acest sens.

3. Nu pot schimba circumstanțele, dar îmi pot schimba atitudinea față de ele

Nu suntem capabili să schimbăm absolut toate circumstanțele negative din viața noastră. Se poate întâmpla orice: boala, pierderea unei persoane apropiate, despărțire…Indiferent cât de mult efort depunem, ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla.

Dar ne putem schimba gândurile despre ceea ce se întâmplă. Spunându-ţi “Nu pot” – laşi mâinile în jos fără să conștientizezi acest lucru. Spune-ți: “Pot să o fac!”. Provoacă-te. Și vei vedea cum aripile ţi se îndreaptă din nou!

4. Doar depăşind frica, poti începe să traieşti din nou

Există momente când limitele zonei de confort se prăbușesc și trebuie depășite pentru a merge mai departe. Vei fi speriată. Vei cântări toate argumentele pro și contra. Dar, mai devreme sau mai târziu, ieșirea din acest colțișor confortabil – va deveni vitală.

Numai tu te poți ajuta să supraviețuiești acestei etape și fără să te depășești pe tine – va fi imposibil. În cele din urmă, viața merge mai departe! Deci, trebuie să faci întotdeauna un pas înainte.

5. În fiecare zi trebuie să ai grijă de calmul şi echilibrul tău interior.

De multe ori uităm de sănătatea lumii noastre interioară. Sentimentele şi necesitățile noastre  de asemenea au nevoie de grijă şi atenţie. Valorile materiale sunt mai tangibile, de aceea punem mai mult accent pe ele. Însă acestea nu vor avea importanţă dacă uiți de nevoile tale spirituale, de integritatea personală și de momentele obișnuite care oferă fericire.

O etapă dificilă poate începe oricând. Ea nu cere permisiunea. Și nu vom fi niciodată pregătiți 100% pentru asta. Dar poți începe să-ţi consolidezi puterea spiritului chiar acum. Și cele 5 fraze te vor ajuta.

Nu uita: poţi vedea curcubeul numai după o ploaie furtunoasă!

Sursa