Cum să consolezi corect şi să manifeşti compasiune faţă de cineva trist: Urmează aceste 6 sfaturi!

Eu, ca şi fiecare dintre noi, mă indispun foarte des, din diferite motive. Uneori motivul este clar și evident pentru ceilalți. Iar uneori, pur şi simplu s-au acumulat prea multe. Și fiind, într-o stare de frustrare emoțională, vreau un lucru simplu – compasiune. Însă am observat: este foarte dificil să primești compasiune de la oamenii apropiați. Pentru că mulți dintre ei, pur şi simplu nu știu cum să exprime compasiunea. Adevărul este că, nimeni nu ne-a învățat cum să facem asta corect.

De aceea, vreau să vă descriu câteva dintre regulile mele personale, care ar trebui să conducă la calmarea persoanei, la descărcare emoțională și ușurare morală.

Cum să consolezi corect şi să manifeşti compasiune faţă de cineva trist:

1. Spune-i frazele: “Te compătimesc” “Sunt alături de tine”. Da, astfel de expresii simple, ajută. Când cineva ţi le spune – te relaxezi, înțelegi că totul este în regulă, eşti auzit şi acceptat cu toate sentimentele, gândurile şi lacrimile tale.

2. Permite-i omului să-şi exprime sentimentele şi emoţiile. Întreabă-l: „Ce simți“, sau „Ești furios“, „Văd că ești foarte supărat“, „Îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru și acum eşti trist“ etc.

3. Pur şi simplu fii aproape. Uneori, cuvintele sunt inutile. Îmbrățișează omul drag.

4. Dacă poți ajuta, fă-o. Când furtuna emoțională se potolește, fă ceva plăcut pentru această persoană. Poate fi o ceașcă de ceai fierbinte sau propune-i să ieșiți la plimbare pentru a se relaxa sau poate fi un ajutor mai specific la o problemă importantă. În funcție de situație.

5. Omul supărat şi-a epuizat toate forțele. De aceea, este “ofilit”. Spune-i cât de minunat şi important este pentru tine, spune-i că este unic și cel mai bun. Și faptul că acum, de exemplu, plânge, este bine, pentru că lacrimile curăță, încetinesc şi iau cu sine tensiunea inutilă.

6. Atunci când omul supărat nu mai este atât de supărat, când deja beți ceaiul împreună, puteți visa la un viitor mai bun, unde motivele izbucnirii emoționale de astăzi vor rămâne în trecut.

Sursa