6 Semne care te vor ajuta să înțelegi dacă e dragoste adevărată sau doar atașament.

Nu există o definiție universală a iubirii. Pentru că totul este individual. Dar asta nu înseamnă că nu puteți observa semnele prin care se determină afecțiunea și dragostea. Mulți dintre noi, pe baza experiențelor noastre de viață, putem înțelege cu ușurință ce simțim cu adevărat. Trebuie doar să gândim corect și să nu cedăm emoțiilor goale.

1. E dificil să te desparți de iubirea adevărată; să renunți la atașament este foarte ușor.

Cel mai sigur mod de a înțelege dacă trăiești o iubire adevărată – este să o pierzi. Când ea dispare din viața ta, pierzi sensul existenței. Tristețea și durerea te apasă din toate părțile. Dacă nu simți ceva asemănător după despărțire, atunci a fost o simplă afecțiune care nu aducea cu sine nimic serios.

2. Iubirea – este manifestarea grijii, atașamentul este doar egoism.

Adevărata iubire nu tolerează egoismul. Odată ce ai intrat într-o relație serioasă, prioritățile tale se vor schimba dramatic. Întreaga filosofie a vieții va fi dată peste cap. Te vei gândi constant la persoana iubită, vei avea grijă, îţi vei face griji pentru ea. Atunci când nu ești decât atașat de partener, egoismul va prevala. Fiecare va dori să facă astfel încât să-i fie bine doar lui. Este ușor să vezi și să tragi concluzii, cât lucrurile n-au mers prea departe.

3. Dragostea nu este o povară ușoară;  Atașamentul este ușor, atunci când sunteți împreună.

Dragostea – este o emoție foarte complexă. Adesea, este dinamică și pentru doi oameni este extrem de dificil să suporte acest ritm. Vor exista urcușuri și coborâșuri în relație, dar sprijinul reciproc vă va permite să depășiți toate dificultățile. În timpul unei relații neserioase, când totul se reduce doar la atașament, nu vă veți putea împăca mult timp, fiind la distanțe mari.

4. Iubirea oferă libertate; ataşamentul paralizează.

Este imposibil să experimentați sentimente reale, atunci când vă interziceți reciproc să faceți anumite lucruri. Iubirea sinceră nu are interdicții. Încrederea reciprocă și sentimentele luminoase vor umple partenerii, de aceea ei nu au probleme cu spațiul personal. Afecțiunea, dimpotrivă, paralizează. Partenerii nu pot fi departe unul de celălalt, iar viața fără reguli e imposibilă. Aceasta nu este dragoste – este închisoare.

5. Dragostea este sprijin; atașamentul creează stagnare.

Adevărata iubire inspiră oamenii să devină mai buni. Iar atașamentul nu face nimic: partenerii pur și simplu există. Inimile iubitoare își pot împărtăși visurile, se pot ajuta reciproc să atingă anumite obiective. Oamenii uniți prin atașament, sunt încuiați într-o cutie mică și nu vor să fie mai buni.

6. Iubirea este veșnică; Atașamentul este limitat de timp.

Iubirea – este acel sentiment care durează pentru totdeauna. Vorbim despre manifestarea sinceră a acestui sentiment luminos. Aici nu există loc pentru satisfacerea nevoilor. Acest lucru este în atașament. De aceea, relația durează atât timp cât partenerii sunt satisfăcuți. Dar, mai devreme sau mai târziu, se va manifesta setea și ei vor căuta impresii noi. Și parteneri noi.

Sursa