Aceste 5 SEMNE îţi arată că eşti o soție “problematică”. Studiază-te şi devino mai bună!

Te-ai întrebat vreodată dacă soțului tău îi este uşor să trăiască cu tine? Sau dacă nu ești sursa disconfortului său mintal și a multor probleme în casă? Există unele trăsături de caracter care nu sunt pe placul bărbaților şi dacă se confruntă cu ele – te pot considera o soție “problematică”.

1.Neglijenţa

Dezordinea în casă poate fi pe placul soțului tău, dar crede-mă, doar în perioada “ochelarilor roz”. Principiul masculin nu tolerează haosul, el este productiv și calm doar într-o atmosferă ordonată. De aceea, privește în jur şi găsește toate sursele de iritare a dispoziției soțului tău: aspectul tău neglijat, lucrurile aruncate, vasele murdare, pete de cafea pe documentele lui.

Ţie acordă-ţi o atenție deosebită. Frumusețea naturală atrage bărbații mai mult decât machiajul. Însă părul murdar, hainele dărăpănate, pielea neglijată și silueta nu sunt semnele naturaleții. Acestea sunt semnale că în curând nu vei mai fi pe placul soțului tău.

2. Reproșurile

Să inițiezi conflicte cu motiv şi fără, să-i reproșezi mereu ceva, condimentând totul cu țipete şi ofense – asta înseamnă să fii “durerea de cap a soțului”. Problemele în relații se soluționează ușor, prin discuții – iar soțul nu este “un băiețel” pe care să-l “biciuiești”, rolul său în familie este altul.

Certurile fără motiv care s-au transformat în obişnuinţă, vorbesc despre faptul că încă nu te-ai maturizat. Acesta este un mod de a obţine ceea ce-ţi dorești pe care l-ai practicat încă din copilărie, atunci când plângeai și țipai, cerându-i mamei să te hrănească. Acum ai crescut, dar metoda verificată a rămas cu tine şi-i provoacă soțului tău probleme.

3. Pedantismul

Atunci când te agăți de lucruri de mică importanță şi de respectarea unor reguli inventate, de exemplu, să mâncați mereu la masă și nu mergeți cu mâncarea pe canapea, unde puteți viziona serialul preferat, de asemenea nu-ţi adaugă puncte în ochii soțului. Cadrele excesive îi taie “aripile libertății”. Chiar şi atenția crescută faţă de lucrurile neînsemnate nu se încadrează în înțelegerea masculină, el este obișnuit să gândească la nivel global, izolând esențialul, dar să nu se întrebe dacă culoarea ceștilor sunt în armonie cu tapetul din bucătărie.

4. Cerinţele exagerate

Cerințele prea apetisante faţă de soţ – îl irită extrem de tare. Ambițiile exagerate cum ar fi: să mergeți în vacanţă peste hotare, să schimbați maşina, să faceţi reparaţie şi toate într-un singur an – îl pot destabiliza, dacă nu câștigă suficient. Toate acestea sunt cheltuieli mari pentru un bărbat mediu, iar dacă sunt făcute cu regularitate, soțul tău poate privi altfel poziția ta de soție.

5. Egocentrismul

Fiecare membru al familiei ar trebui să aibă propria opinie, dar dacă opinia ta e mai presus de toate și categorică, mai devreme sau mai târziu soțul tău se va plictisi. Oricât ar fi de supus, împrejurările sau mândria bărbătească se va trezi în sfârșit și egoismul tău se va întoarce împotriva ta. Ignorarea intereselor soțului nu trec fără urmă, dorințele sale neîndeplinite rămân cu el și se acumulează, subminând atitudinea față de tine. Vor ieși neapărat la suprafață, dar nu se ştie în ce formă. Şi în niciun caz, nu vor fi pe placul tău.

Caracterul nostru se formează de-a lungul anilor, în mod inconștient. Rareori din propria voință începem să cultivăm în noi înșine anumite trăsături, de aceea înțelegem cum suntem cu adevărat, doar când ne confruntăm cu ceva şi acestea se manifestă. Studiați-vă și deveniți mai buni!

Sursa