4 tipuri de relaţii periculoase, pe care le evită chiar şi oamenii puternici mental.

Orice relație care aduce durere și dezamăgire – este o mare experiență în drumul spre fericire. Și când te eliberezi de relația greșită, de fapt câștigi! Abilitatea de a înțelege oamenii vine odată cu experiența și cu cât mai mult nu ne putem înțelege greșelile, cu atât viața ne va oferi mai multe lecţii.

Vă îndemânăm să cunoașteți 4 tipuri de relații periculoase, pe care le evită chiar și oamenii puternici mental.

1. Relația în care este interesat doar unul dintre parteneri

Sentimentul că ești pierdut poate duce la căutarea celui care va fi dispus să-şi asume întreaga responsabilitate pentru viaţa ta, doar pentru a reduce presiunea. În relații nu există loc pentru confuzie și impotență. Dacă unul dintre parteneri se simte neajutorat, atunci această relație nu există cu adevărat. Întreaga esență a relației este – libertatea.

Da, o relație corectă se construiește pe un fundament solid a voinței libere și a eforturilor comune. Cea mai importantă călătorie în viață pentru fiecare dintre noi – este cea în timpul căreia întâlnim omul nostru. Şi această relație ne aduce dezvoltarea personală și fericirea. Veți putea obține mai multe din relație dacă o construiți împreună și nu încercați să o controlați tot timpul. În realitate, acesta este un ciclu. Puterea relației depinde în mod direct de punctele forte ale fiecărui partener, iar aceste puncte forte depind, la rândul lor, de calitatea relației.

2. Relația bazată pe așteptările idealiste

Iubiți și apreciați oamenii nu pentru că sunt ideali, de fapt ei sunt departe de ideal. “Ideal” este o iluzie, a ceea ce niciunul dintre noi nu va fi vreodată. Toți suntem în mod ideal imperfecți, atâta cât ar trebui să fim.

Cu cât ai așteptări mai mici de la persoana de care ai grijă, cu atât va fi mai fericită relația voastră. Nimeni din viața ta nu va acționa aşa cum aștepți. Ei nu sunt tu – ei nu pot iubi așa, nu se vor dărui și nu te vor înțelege așa cum faci tu.

Orice relație, de fapt, niciodată nu va fi perfectă, dar dacă sunteți dispuși să lucrați asupra ei, puteți obține tot ceea ce ați visat.

3. Relația în care mereu se aud supărările din trecut

Când partenerul tău continuă să te învinovățească pentru greșelile din trecut, acesta este un semn al unei relații greșite. Dacă ambii parteneri fac acest lucru, atunci se transformă într-o luptă fără speranță, care va arăta care dintre voi s-a “frânt” mai mult în acești ani.

Reproșurile pentru greșelile din trecut duc la o situație fără ieșire. Nu numai că înșeli realitatea. Amintindu-i greșelile din trecut, manipulezi cealaltă persoana. Dacă această situație continuă o perioadă lungă de timp, ambii parteneri în cele din urmă îşi consumă toată energia pentru a-și dovedi nevinovăția, în loc să rezolve problema actuală.

4. Relația bazată pe dependență

Când toate acțiunile și gândurile tale se rotesc în jurul altei persoane, îţi neglijezi propriile interese și asta duce la dependență. Când creezi un precedent, că altcineva şi nu tu, eşti responsabil pentru ceea ce simți tot timpul (și invers), atunci ambii doar veți dezvolta această dependență. În consecință, niciunul dintre voi nu va putea planifica nimic fără aprobarea partenerului. Chiar şi acțiunile aparent obișnuite, cum ar fi privitul televizorului – vor trebui discutate. Când unul dintre voi este supărat pentru ceva, toate nevoile personale trec pe planul secund, pentru că sarcina principală a fiecăruia dintre voi este de a vă face reciproc fericiți.

Sursa