10 modalități de a consolida relația cu ajutorul mesajelor

Suntem în 2018, iar mesajele reprezintă o parte importantă a comunicării, mai ales în relațiile romantice. Ne scriem mesaje aproape întotdeauna și iată cum trebuie şi nu trebuie să faceți asta, pentru a vă consolida relația:

1. Mesajul “Bună dimineața”.

Este un mesaj foarte important pentru o relație fericită. Astfel partenerul tău va ști că te gândești la el de dimineață și îl va face şi pe el să se gândească la tine.

2. Spune-i “La revedere / Noapte bună” atunci când ați încheiat conversația.

Pentru ca niciunul dintre voi să nu mai aștepte răspunsul, trebuie să-i dai de înțeles că ați încheiat conversația. Asta ar putea fi la sfârșitul zilei, când trebuie să te întorci la muncă sau să te concentrezi pe ceva.

3. Niciodată nu vă certați atunci când corespondați.

Când simți că se înfierbântă spiritele, spune-i că veți discuta mai târziu această problemă, dar față în față. Acest lucru vă va ajuta să evitați neînțelegerile atunci când nu cunoașteţi emoțiile celuilalt și ce a avut în vedere fiecare dintre voi.

4. Stabiliți granițe sănătoase.

Dacă în fiecare dimineață ai ceva important de făcut la lucru, ar fi înțelept să-i reamintești partenerului că în acest moment este mai bine să nu te deranjeze cu mesaje. În principiu, este înțeles de la sine, dar unii oameni nu simt graniţele.

5. Nu inventați lucruri de prisos.

Dacă mesajul ţi-a provocat întrebarea “Ce a avut în vedere?”, nu te gândi prea mult. Fă-ți o favoare ţie și partenerului și întreabă-l din nou.

6. Evită sarcasmul – el nu întotdeauna este clar în corespondență.

Prin mesaje este dificil de înțeles tonul persoanei, chiar dacă există zâmbete. Salvează-te de probleme inutile, spunând doar ce vrei să spui.

7. Fă complimente spontane.

Cui nu-i plac complimentele? Scrie-i partenerului ceva special, iar asta îi va face ziua mai frumoasă şi îi va reaminti de sentimentele tale.

8. Spune-i “Mulțumesc.”

Niciodată nu există prea multă recunoștință. Chiar dacă partenerul doar a scos gunoiul, poți să-i scrii “Mulțumesc” pentru că menține curățenia în casă.

9. Împărtășește veștile bune, nu aștepta o întâlnire.

Acest lucru vă va ajuta să fiți primii care vă informați reciproc despre evenimentele importante din viaţa voastră. Dacă vei păstra astfel de știri până la întâlnire, probabil vei reuși să le spui altora, iar partenerul se va simți ofensat că a aflat ultimul.

10. Luați pauze în corespondență.

Uneori trebuie să-ţi fie dor şi de corespondenţă, de aceea puteți face pauze. Acest lucru nu înseamnă să nu-i răspunzi la mesaje. Înseamnă să te concentrezi pe ceea ce faci când sunteți separați, fără să te grăbești să scrii un mesaj.

Sursa