Oamenii care au depășit depresia privesc aceste 5 Lucruri cu alți ochi. Ia exemplu de la ei!

Toți oamenii se simt uneori trişti. Este o emoție umană normală și nu trebuie să vă faceți griji pentru că uneori vă simțiți rău. Când sunteți deprimați, nu este nimic neobișnuit să vă doriți să vă îmbunătăţiţi starea de spirit. Totuși, acest lucru nu este atât de ușor. Oamenii care au depășit depresia privesc următoarele lucruri cu alți ochi! Luați exemplu de la ei.

Ei nu încearcă să controleze totul

Mulți oameni sunt frustrați atunci când ceea ce nu pot controla, nu se întâmplă așa cum au planificat. Cu cât e mai mare dorința ta de a controla totul, cu atât mai puțină libertate și control îţi rămâne. Unii oameni nu vor să renunțe la control, deoarece se tem că odată ce o vor face, îl vor pierde complet. Însă nu poți controla totul și dacă îţi vei reaminti acest lucru, asta îţi va permite să eliberezi cu ușurință lucrurile care nu depind de tine.

Ei se pun pe primul locul

Dacă te simți deprimat, înseamnă că trebuie să te concentrezi doar pe tine. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să devii o persoană egoistă și să nu-i mai ajuți pe cei care au nevoie de ajutor. Persoanele care au au suferit de depresie știu că dacă nu ai grijă mai întâi de tine, te poți îneca împreună cu persoana pe care încerci să o ajuți. Încearcă să te pui pe primul loc, cel puțin pentru o perioadă de timp. Vei rămâne surprins cât de bine te vei simți.

Ei au învăţat să spună “NU”

Dacă spui “nu”, asta nu te face o persoană rea. Te face o persoană care își cunoaște limitele. Când începi să te respecți atât de mult încât poți spune “nu”, vei observa cum starea ta se îmbunătățește rapid, iar sentimentele depresive încep să se retragă. Persoanele care au depășit depresia au învățat acest lucru din propria experiență. Învață să spui “nu” pentru că tu eşti prioritatea principală.

Ei nu se învinovăţesc pentru eşec

Când ceva nu merge bine, trebuie să respiri profund și să recunoști că trebuie să schimbi ceva, astfel încât să nu se întâmple din nou. Apoi fă aceste schimbări. Asta e tot ce trebuie să faci. Dacă te cerți singur pe tine, asta va face situația să se înrăutățească și, evident, te vei simți mai rău.

Acei oameni care au depășit depresia, știu că odată ce înveți să nu te mai învinovățești pentru eșec, starea de spirit se îmbunătățește, chiar dacă ceva nu a mers bine.

Ei se concentrează pe lucruri pozitive

Chiar dacă eşti deprimat, există întotdeauna ceva pozitiv în viața ta, ceea la ce te poţi uita şi pe ce te poți concentra. Oamenii care au depășit depresia sunt conștienți de importanța concentrării asupra lucrurilor pozitive şi nu pe negativitate. Ar trebui să încerci şi tu!

În concluzie: Depresia poate părea copleșitoare, mai ales dacă acest sentiment rămâne cu tine câteva zile sau chiar săptămâni. O imagine reală a vieții tale și a tot ce există în ea – este o modalitate foarte bună de a remedia situația. Lucrurile pozitive pot fi găsite chiar după colț, numai dacă te concentrezi pe lucrurile bune din viața ta și te asiguri că te pui periodic pe primul loc.

Sursa