Cu cine suntem înșelați cel mai des: cu prietenii apropiați, vecinii sau colegii? Iată ce spun rezultatele unui studiu!

În ciuda faptului că subiectul infidelității a fost studiat aproape la fel de bine ca și piramida din Cheops, până de curând și despre trădare existau lucruri necunoscute. Unul dintre ele se referă la persoanele implicate în trădare. Dar, se pare, că şi acest lucru a fost descoperit. Recent, în Journal of Family Psychology, care este publicat cu eforturile Asociației Americane de Psihologie, au fost publicate rezultatele unui studiu dedicat acestui subiect.

Eșantionul studiului este cu adevărat magnific: au fost analizate datele a 13.030 de americani, colectate între anii 2000 și 2016. În același timp, cercetătorii nu erau interesați de acești 13 mii de oameni, ci de cei care fiind căsătoriți sau într-o relație, își înșelau partenerul/partenera, soțul / soția. Celor intervievați li se punea întrebarea: cu cine mai exact şi-au înșelat partenerul? Li s-au oferit mai multe opțiuni: cu un prieten apropiat; un vecin, coleg sau o veche cunoștință; cineva pe care l-au cunoscut ocazional; sau cu persoana pe care au plătit-o pentru s*x; altă opțiune.

Majoritatea respondenților, sau mai degrabă 53,5% au răspuns “cu un prieten apropiat”. Da, s-a dovedit că, chiar şi în căutarea plăcerilor interzise, a chinurilor morale și etice, majoritatea oamenilor sunt leneși, ei preferă să nu-şi părăsească zona de confort.

Cea de-a doua după popularitate opțiune a fost “cu vecinul, colegul sau o cunoștință veche” – acesta a fost răspunsul a 29,4% dintre respondenți.

Numai 21% s-au decis să-şi înşele partenerul cu cineva pe care l-au întâlnit ocazional.

Și doar 7,9% dintre respondenți au fost de acord să plătească pentru a-şi înșela jumătatea.

Sursa