Spune-i copilului cât mai des aceste 8 FRAZE MAGICE. În scurt timp vei avea acasă cel mai ascultător copil!

O solicitare politicoasă este cea mai bună modalitate de a obține ceea ce-ţi trebuie de la o persoană. Toată lumea iubeşte să fie tratată cu cuvinte frumoase, iar copiii nu fac excepție. Se pare că acest lucru este evident. Atunci de ce vorbim cu copiii noștri într-un mod complet diferit? De ce, de multe ori uităm că ei înțeleg cuvintele diferit decât adulții?

Iată câteva exemple de expresii magice care îţi vor permite să obții rezultate mult mai bune în educația copilului tău:

1.În loc de: “Dacă nu termini mâncarea, nu vei primi desert” (amenințare). Spune-i: “Dacă te descurci cu această bucată de carne, atunci pe masă va apărea ceva ce-ţi place foarte mult” (promisiune).

2. În loc de: “Fă ordine în cameră!” Spune-i: “Hai să facem magie! Să facem ca toată dezordinea să dispară!”

3. În loc de: “Nu mă deranja!” Spune-i: “Sunt ocupată în acest moment, dar dacă aștepți cinci minute, pot să mă joc cu tine?”

4. Copilul vrea să îmbrace tricoul preferat, dar este murdar? În loc de: “Pune-ţi altul, acesta trebuie spălat!” Spune-i: “Ce zici dacă astăzi mergi în acest tricou? Nu știi că e o culoare foarte frumoasă?”

5. În loc de: “Culcă-te, e timpul să dormi!” Spune-i: “Tu știi povestea prințului care …”

6. În loc de: “Ascultă-mă sau te voi pedepsi!” (amenințare). Spune-i: “De ce faci asta? Știi că nu este bine “(o invitație la dialog).

7. În loc de: “Taci!” (dur). Spune-i: “Hai să lăsăm această conversație deocamdată, dar acum spune-mi … (numește subiectul pe care dorești să-l discutați)” (politicos).

8. În loc de: “De câte ori trebuie să-ţi repet?” Gândește-te care este greșeala copilului aici? Este alegerea ta – să repeți sau nu! E mai bine să spui o dată, dar clar, și dacă nu se conformează, atunci el va fi responsabil de consecințe.

Poate că, după ce ai citit aceste sfaturi, crezi că, în practică, relațiile cu copiii sunt mult mai complicate. Desigur, ai dreptate: e mai ușor să spui decât să faci. Dar oare asta este o scuză să nu faci?

Încearcă să te pui în locul copilului, vorbește cu el pe un ton calm și alege expresii politicoase, fă-o în mod repetat și rezultatul nu va întârzia să apară.

Tu cum vorbești cu copilul tău?

Sursa