Ai un scop, dar îl tot amâni? Urmează aceste 9 sfaturi pentru a avansa spre el!

Cum să avansezi spre marele tău ţel pe care îl tot amâni?

Odată ai avut visuri. Visuri mari. Ai început să te apropii de ele. Dar la un moment dat ai încetinit. Nu erai prea perseverent. Lucrai asupra lor numai atunci când aveai dispoziție. Uneori nici nu te ridicai de pe canapea pentru a face ceva. Îţi spuneai: “O voi face mâine”.  “Mâine” se transformă în “mai târziu”, iar “mai târziu” în cele din urmă – se uită.

Pentru a obține ceva trebuie să lucrezi. Mult și din greu. De aceea – nu trebuie să încetinești. Amânarea – nu e bună. Să stai pe canapea – nu e o soluție.

Ce poţi face pentru a depăși această rezistență internă?

1. Lasă-te condus de încrederea în forțele proprii

Nu lăsa îndoielile să te oprească. Ceea ce ai început să faci – este ideea ta. Erai mândru de ea atunci, eşti mândru şi acum. Înainte de a renunța complet, reamintește-ţi de ce ai început acest lucru. Gândește-te cum îţi poate schimba viața și ce oportunități de prosperitate îţi va aduce.

2. E greu? Cere ajutor

Ai în faţa ta noi provocări care te înspăimântă şi te fac să te retragi. Primii paşi au fost uşori, dar acum ai întâlnit obstacole serioase? Coboară de pe canapea şi cere ajutor. Experți sunt peste tot – trebuie doar să-i cauți. Iar dacă ai ceva bani în plus, angajează un asistent sau un antrenor.

3. La naiba cu perfecționismul

Te-ai criticat și te critici pentru greșelile minore. Tendința spre perfecţiune nu-ţi permite să acționezi și să obții un rezultat. Dar nimic şi niciodată nu va fi perfect. Este un standard nerealist. Fii mai blând cu tine. În caz contrar visul tău – va fi uitat și îngropat.

4. Urmăreşte timpul

Orice minut pierdut în zadar nu se mai întoarce. Timpul este ca banii. Să presupunem că urmărești felul în care îţi folosești timpul și constați că petreci mai puțin timp pentru visul tău și mai mult pentru altceva – atunci poți rezolva ceva.

5. Nu te mai compara cu ceilalți

Comparațiile sunt o idee rea. Încetinești cu realizarea planurilor tale, deoarece creezi că ideile concurenților tăi sunt mai bune. Te simți amenințat și crezi că vei fi învins.

Înfrângerea vine pentru că ai încetat să lucrezi ca înainte. De aceea, întoarce-te, ia-ţi în serios proiectul și fă-l atât de unic precum îţi dorești.

6. Stabileşte priorităţile

Îmblânzește-ţi mintea şi concentrează-te. Stabilește prioritățile – de fiecare dată lucrează numai asupra unui singur proiect. Începe cu cele mai dificile sarcini, apoi mergi la cele mai ușoare. Și brusc, vei realiza că eşti capabil să miști munții din loc.

7. Fie ca eșecul să fie o lecţie

Înfrângerile – fac parte din viață, dar ele te-au făcut să te retragi. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Nu uita că uneori succesul vine numai după o luptă încăpățânată și multe eșecuri. Dacă pierzi, nu renunța. Percepe asta ca un proces de învățare și întoarce-te la început.

8. Nu mai ceda în faţa rudelor și prietenilor

Pierzi timpul pentru a-ţi justifica visul în discuții cu familia şi prietenii? Ei cred că ești nebun, tu îi crezi şi renunți la proiectul tău. Lasă-i să creadă ce vor, iar tu între timp te vei ridica și vei continua munca.

9. Nu renunța la jobul tău de bază

Visul tău merită banii. Poate că te-ai gândit să te concediezi și să trăiești din economii. Dar, din păcate, se dovedește că va trebui să muncești mult mai mult. Combinarea muncii cu proiectul visurilor tale te forțează să încetinești. Nu uita că drumul spre ţel – este un proces treptat. Vei avea nevoie de foarte mult timp pentru asta, în special dacă ești începător. Să fii propriul tău şef – uneori e o plăcere scumpă. Asta înseamnă să faci ceea ce iubești. Dar e nevoie să sacrifici o bună parte din timpul tău.

Nu uita: Ai toate calitățile pentru a începe. Acum trebuie să acționezi. Poate fi dificil – dar această cale merită tot efortul. Obține de la tine însuți – disciplină şi în viitor asta îţi va aduce multă bucurie.

Sursa