Încetează! Nu mai iubi oamenii pe care crezi că trebuie să-i salvezi…

Întotdeauna încercam să salvez oamenii. Nu sunt sigură de ce întotdeauna eram atrasă de cineva pe care credeam că îl pot schimba, care putea să devină mai bun datorită mie.

Proiectul meu. Capodopera mea personală.

Acceptam oamenii care se temeau de relații serioase. Le permiteam oamenilor inaccesibili emoţional să găsească loc în inima mea. Găseam oamenii care erau frânți psihologic și pe care nu știam cum să-i readuc la viață.

Ei nu știau cum să iubească, cum să renunțe la trecutul lor, cum să mi se deschidă, cum să fie oamenii care ar trebui să fie. Voiam să fiu cu acești oameni. Vedeam ceva în fiecare dintre ei…ceea ce nu vedea nimeni. Credeam că îi cunosc la un nivel mult mai profund.

Sufletele lor, fricile lor, poveștile lor de viaţă… iată de ce mă agățam.

Timpul trecea și îmi dădeam seama că nu se întâmpla nimic.  Am început o mulțime de proiecte, dar nici unul finisat.

Fiecare om pe care încercam să-l salvez și să-l iubesc necondiționat, mi-a dovedit că nu poate fi cel care am sperat că va fi, cel care am jurat că va deveni.

Şi de fiecare dată simțeam, că acesta era eșecul meu. Mi-au rămas doar nopțile nedormite, făcându-mi griji pentru sentimentele lor. Eram o cârjă, o vestă, în care toată lumea plângea … dar când aveam nevoie de sprijinul lor, ei nu erau acolo.

Întotdeauna încercam să salvez oameni… și întotdeauna mă pierdeam în acest proces.

Încă încerc să învăț și să accept că dragostea nu ar trebui să fie atât de mare și complicată, atunci când trebuie să salvezi pe cineva. Fiecare are problemele sale, povara sa. Dar nu trebuie să încerci să faci pe cineva mai bun, doar pentru ca să ți se potrivească vieții tale.

Nu-l poți salva pe cel care nu vrea să fie salvat.

Într-un anumit moment, trebuie să ne dăm seama că oamenii sunt aşa cum sunt şi orice ai spune și ai face – ei nu se vor schimba.

Deci, dacă-l găsești pe cel pe care nu-l poți salva, arată-i dragostea ta și eliberează-l. Pentru că singura persoană pe care o poţi salva în această situație – eşti tu însăți.

Sursa