Când m-ai rănit pentru prima dată, atunci trebuia să renunț la tine…

Când m-ai rănit pentru prima dată, atunci trebuia să decid că merit un tratament mai bun și să încetez să mai lupt pentru relația noastră. Trebuia să te resping înainte să mă atașez şi mai mult de tine. Trebuia să fiu atentă la semnele alarmante ale începutului sfârșitului, pentru a evita o despărțire dureroasă.

În loc să-mi ascult intuiția, mi-am ascultat inima. Ți-am dat o altă șansă, am acceptat scuzele și m-am forțat să cred în minciuna că lucrurile se vor schimba în bine. M-am convins că meriți efortul. Lacrimile. Durerea de cap.

Dar nu te-ai oprit și m-ai rănit din nou. În acel moment, trebuia deja să-mi dau seama că dacă ți-ai încălcat promisiunea de două ori, o vei face şi a treia oară.

Însă, în loc să gândesc rațional, te-am crezut din nou. Din cauza dragostei mele oarbe, credeam că-mi vei justifica așteptările. Credeam că îmi vei aprecia eforturile, pentru că am făcut atât de multe pentru tine. Credeam că meriți toate eforturile. Dar am făcut din nou o greșeală.

Când m-ai rănit a treia oară, trebuia să-mi dau seama că acesta e obiceiul tău. Trebuia să te alung, când ai jurat din nou că de data asta totul va fi diferit.

Şi, din nou te-am iertat, pentru a rămâne într-o relație, cu care am reușit să mă obișnuiesc. Despărțirea de tine ar fi însemnat schimbări, iar eu nu eram pregătită pentru ele. Cel puțin știam ce să aștept de la tine. În acel moment, știam cum să fac față dezamăgirilor. Eram obișnuită cu ele.

Ţi-am permis în continuare să mă rănești, pentru că a devenit o obișnuinţă. Tu vei greși. Eu voi face o criză de isterie. Tu îți vei cere scuze. Eu te voi ierta.

Cu cât mai multe șanse ţi-am oferit, cu atât mai mult mi-ai trădat încrederea, crezând că voi trece din nou cu vederea. Credeai că voi rămâne cu tine pentru totdeauna, pentru că nu ţi-am dat niciodată motive să gândești altceva.

Îmi pare rău că nu te-am părăsit atunci când m-ai rănit pentru prima dată, pentru că acum despărțirea de tine – e grea pentru mine. Am acumulat atât de multe amintiri comune, şi bune, și rele. Acum nu știu ce aș face fără tine. Nu știu ce aş face în week-end, cu cine aș împărtăși totul, unde aș locui, cine aş deveni…

Deși e greu să te uit, o să încerc. Chiar dacă ţi-am permis să mă rănești de mii de ori, nu voi permite să se întâmple din nou. În sfârșit nu voi mai lupta pentru relația noastră. Voi tinde pentru o viață mai bună pentru mine.

Sursa