5 lucruri pe care le fac doar cuplurile care au relații sănătoase.

Indiferent care sunt greșelile în relații, pot spune că eu le-am făcut pe toate. Dacă mi se spunea să nu fac ceva, eu neapărat făceam asta. Nu o singură dată mi-au frânt inima, iar suferința şi drama deja le asociam cu iubirea.

Acum sunt căsătorită cu bărbatul visurilor mele şi pot consulta oamenii cu privire la relații ca un expert. Iată ce am înțeles despre cuplurile care au relații sănătoase:

1. Trecutul nu poate fi șters, trecutul se respectă.

Mulți spun că trebuie să ștergem trecutul sau să-l lăsăm în urmă. Dar acest lucru este ireal. Nu-l vom uita niciodată și nu vom renunța complet la trecut. El ne-a adus acolo suntem acum. Tot prin ce am trecut, bine sau rău, a fost o experiență care ne-a învățat ceva.

Oamenii care sunt în relații sănătoase nu-și uită brusc rănile, ci le transformă în ceva bun. Ei învață să-și respecte trecutul și să-l considere o parte importantă din evoluția personală.

2. În relații nu întotdeauna e totul 50/50.

Uneori poate fi 80/20, și asta e bine. Este anormal atunci când un astfel de dezechilibru rămâne constant. Toți trăim momente când nu ne putem dedica complet relației.

Dar, în loc să se plângă, oamenii din relațiile sănătoase înțeleg că uneori trebuie să-i dea partenerului mai mult, în timp ce el este concentrat pe altceva.

3. Cel mai important lucru este onestitatea.

Nu există fraze precum: “Nu-i treaba ta unde mă duc și cu cine.” Asta nu este o relație sănătoasă. Este important să discutați unde cheltuiți banii, ce intenționați să faceți în casă, unde mergeți, când planificați să vă întoarceți. Și asta nu este dictatură sau încălcarea spațiului personal, acesta este respect. Puteți totuși să fiți independenți într-o relație sănătoasă.

4. Tăcerea ucide.

Nu-ți poți ignora partenerul când ești supărată pe el. Tăcerea ta poate fi fatală pentru relație. Oamenii din relațiile sănătoase înțeleg că cheiţa pentru rezolvarea tuturor problemelor – este comunicarea. Chiar dacă înseamnă să spui lucruri mai puţin plăcute. Trebuie doar să o faci cu tact, să vorbești despre sentimentele tale și să nu-l învinovățești pe celălalt.

5. Separat, dar împreună.

Oamenii din relațiile sănătoase înțeleg că asta nu este toată viața lor, că există multe alte lucruri – muncă, hobby-uri, prieteni, rude. Dacă cineva renunță la toate astea de dragul omului iubit, atunci o astfel de relație nu va dura mult timp. Fiecare trebuie să aibă scopuri și hobby-uri personale. Trebuie să ai timp doar pentru tine. Nu este nimic mai atrăgător decât un bărbat sau o femeie care face ceea ce-i aduce plăcere. În același timp, nu este nimic mai respingător decât disperarea și obsesia.

Sursa