Cu cât suntem mai recunoscători, cu atât mai multe fructe de fericire cresc pe pomul conștiinței noastre.

Putem fi în centrul paradisului, atât timp cât nu ieșim din propria casă, dar dacă în dorințele noastre este prezentă invidia, lăcomia, mândria și poftele – lumea se poate transforma uşor în iadul nostru personal.

Lumea reacționează la dorințele noastre ca o persoană, ea așteaptă de la noi prietenie, lipsă de egoism și iubire. Noi suntem cei care creăm atmosfera în jurul nostru, de aceea înțeleptul întotdeauna începe schimbările de la propriul caracter, realizând că problema este în inimă, nu în mediu, vecini, colegi sau soți.

De ce se întâmplă aşa?

Deoarece această lume este construită pe principiul învățării. Suntem elevii acestei lumi. Tot ce ne înconjoară – sunt profesorii noștri. Ei sunt trimiși de soartă să ne învețe lecțiile vieții, să ne învețe să distingem binele de rău.

Un elev bun este capabil să învețe din tot ce îi aduce destinul. El poate învăța chiar și dintr-o piatră. Iar noi oamenii – la prima problemă suntem gata să fugim din familie, să renunțăm la muncă, să ne mutăm într-o altă țară …

Atitudinea ostilă față de lume este cea mai periculoasă, deoarece provoacă o atitudine ostilă a lumii față de noi. Așa începe cea mai neplăcută parte a învățării noastre. Se pare că elevul alege un bilet pentru examen, nu-i place pentru că nu știe răspunsul corect și începe să-l insulte pe profesor și să-l acuze că este părtinitor.

Cum recunoști în tine semnele unei atitudini ostile față de lume?

Recunoști asta – dacă simți invidie.

Invidia – este dezacordul că dorințele noastre se îndeplinesc la alții. De obicei, se spune că deochiul este atunci când cineva ne privește rău, dar în realitate adevăratul deochi este când privim succesul altei persoane cu invidie. Acest lucru imediat provoacă în viața noastră reacții karmice care duc la autodistrugere și, în primul rând, de la om pleacă fericirea.

Fericirea este rodul recunoștinței. Cu cât suntem mai recunoscători oamenilor, sorții şi Universului, cu atât mai multe fructe de fericire cresc pe pomul conștiinței noastre.

Fiecare “mulțumire” sinceră ne salvează de una dintre bolile de care am fi putut să ne îmbolnăvim în această viață și fiecare “mulțumire” nesemnificativă adaugă o boală la karma noastră. Aceasta este misiunea noastră, care este ascunsă în acest cuvânt: de a dărui bine tuturor din jurul nostru!

Recunoștința – este unul dintre semnele de bază ale dezvoltării conștiinței noastre, dar cel mai interesant este faptul că recunoștința oprește karma. Recunoștința transformă necazurile într-un aspect al fericirii spirituale. Pe omul nerecunoscător nefericirea îl omoară, iar pe unul recunoscător îl inspiră. Și poți înțelege acest lucru numai atunci când devii recunoscător…

Dacă ai probleme la muncă, ar trebui să fii recunoscător sorții că cel puţin ai un loc de muncă.

Dacă ai probleme în familie, ar trebui să fii recunoscător că cel puțin ai o familie.

Dacă ţi s-a furat ceva, ar trebui să fii recunoscător sorții că cel puțin ai ceva ce poate fi furat.

Karma este destul de instructivă prin însăși natura ei. Pentru a-i înțelege efectul nu este atât de dificil. Doar lovește peretele cu toată forța și el te va lovi ca răspuns. Neînțelegerea începe atunci când răspunsul nu vine imediat, dar după un timp, ca în “principiul domino”

Principiile Karmei

Gândurile, planurile și acțiunile noastre din această viață formează calitatea vieții noastre viitoare. De exemplu, dacă o persoană în viaţa anterioară a fost un criminal, atunci karma vine la el în această viață sub formă de frici, boli cronice și moarte timpurie. Dacă omul a furat, atunci karma se manifestă sub forma lipsei de timp, bani și oportunități. Dacă omul a comis un adulter, va avea mai mulți dușmani, decât prietenii. Într-un cuvânt, primim sincer ceea ce merităm.

Pe de altă parte, există şi un efect invers. De exemplu, iertându-l pe celălalt, de fiecare dată ne vindecăm de boală, pentru că boala ne iartă. Și dacă ne bucurăm de succesele altora, gloria și prosperitatea neapărat vor veni în viaţa noastră. Să privim în propria noastră karmă, ne permit sistemele predictive vedice: cum ar fi astrologia, numerologia și chiromanția.

Autor: D. Dmitriev

Sursa