7 trucuri psihologice Utile pe care este bine să le Cunoşti

Tehnicile psihologice descrise mai jos, te vor ajuta atunci când vrei să câștigi simpatia interlocutorului sau să obții de la el ceea ce-ţi dorești.

1. Dacă îţi dorești ca cealaltă persoană să te placă şi să facă pentru tine ceva important, roag-o de la început să-ţi facă o mică favoare, iar apoi treci la cererea principală. Logica este simplă: omului îi va fi incomod să te refuze întotdeauna şi atunci solicitările ulterioare categoric nu le va respinge.

2. Vrei ca o anumită persoană să te placă sau să-i afli opinia referitor la problema ta? Atunci, adresându-i întrebarea, ia poziția necesară – în stânga sau în dreapta interlocutorului. Secretul constă în faptul că frazele rostite în urechea dreaptă afectează logica omului, iar în stânga – sentimentele (în funcție de sferele de influență ale emisferelor creierului).

3. Când vrei să auzi de la interlocutor adevărul, apelează la un truc. Privește-l în ochi, fără să-ţi iei privirea. El se va simţi incomod și, ca răspuns la întrebările tale, va spune tot ce crede.

4. Metoda anterioară funcționează şi cu cei răufăcători. Dacă o persoană, cu orice ocazie încearcă să-ţi spună răutăți, atunci pentru a neutraliza răufăcătorul, stai alături de el și încearcă să-l privești în ochi. În acest caz îi va fi dificil să spună ceva negativ despre tine.

5. În compania unor oameni simți o privire, dar nu ştii de la cine vine? Doar cască şi privește în jur: cel care te urmărește va căsca (căscatul este contagios).

6. Dacă vrei să faci impresie bună la prima întâlnire, alege un loc special. Secretul este de a-i provoca omului un flux de adrenalină, care este responsabilă de excitare și plăcere. De aceea, puteți merge într-un parc de distracții sau să vizionați un film interesant – și, cel mai probabil, vei primi un răspuns pozitiv la sentimentele tale.

7. Este demonstrat faptul că privitul mâncării îndelungat, cu admiraţie şi emoție, are un efect calmant asupra omului. Dacă îţi dorești să îmbunătățești relația cu cineva, invită această persoană să luați masa. Omul care urmărește cum celălalt mănâncă, uită de agresiune și probleme.

Sursa