Studiu: Bărbații care se căsătoresc cu femei inteligente – au o viaţă mai lungă!

Ultimele cercetări științifice demonstrează că o soție inteligentă nu numai că îţi poate prelungi viața, ci şi te protejează la vârsta înaintată de demență.

În timpul unei dezbateri publice intitulată: „Demenţa senilă: Cum ne protejăm de ea?“ Lawrence Whalley, profesor de psihiatrie la Universitatea din Aberdeen, a declarat pe acest subiect următoarele: „Fiilor noștri niciodată nu li se spune că, dacă-şi doresc o viață lungă, în primul rând trebuie să-şi găsească o parteneră de viaţă inteligentă. Nu există o protecție mai bună împotriva demenței senile, decât mintea ascuțită.”

Cuvintele lui nu erau în niciun caz o opinie personală – ele se bazau pe studii efectuate la Universitatea din Aberdeen. Aceste studii, în care cercetătorii au studiat în detaliu starea de sănătate mintală a gemenilor identici, au arătat că gemenii căsătoriți cu femei inteligente au fost mai puțin afectați de diferite boli degenerative ale sistemului nervos.

Iar acest lucru înseamnă că bărbații care-şi aleg ca partenere femei inteligente, de obicei, au o viață mai lungă și la bătrânețe suferă mai puţin de demența şi boala Alzheimer.

Studiile anterioare au arătat că jocurile inteligente – de exemplu, șahul, damele stimulează creierul şi contribuie la reducerea riscului de a te îmbolnăvi de Alzheimer și demență senilă, deci este logic că o soție inteligentă, care face mereu mintea bărbatului să lucreze intens, este de asemenea, capabilă să-l ajute şi în acest sens.

Astfel, acest studiu demonstrează că bărbatul care apreciază, atunci când îşi alege partenera de viață, nu doar aspectul exterior, ci şi inteligența ei, acționează în primul rând în beneficiul său.

Sursa