Dacă râul vieții unui bărbat seacă, atunci el a încetat să depună eforturi pentru a se dezvolta…

Cum ar trebui să fie bărbatul? Psihicul masculin este țesut din aspirații, el nu poate trăi pur şi simplu, el are nevoie să tindă undeva. El trebuie să doarmă pe ceva solid, să se spele cu apă rece, să se trezească devreme. Bărbatul neapărat trebuie să se lipsească de ceva şi să nu-şi permită să se relaxeze. Pentru a deține ceva, el trebuie să obțină acest lucru – asta e firea masculină. Bărbatul trebuie să obțină în societate o anumită poziție nu pentru a se manifesta, ci pentru a deveni el însuși.

El trebuie să studieze cum se trăiește corect și să-i explice acest lucru femeii. Este datoria lui. Şi trebuie să devină un astfel de om, pe care femeia îl va accepta în viața sa ca pe o persoană adevărată.

În societatea modernă se crede că bărbatul adevărat este cel care poate cuceri orice femeie. Însă în vremurile străvechi, se credea că dacă bărbatul este afemeiat, atunci e un laș. Acest bărbat niciodată nu-şi va respecta cuvântul şi nu va lucra asupra sa.

Dacă este supus influenței puternice a femeii, atunci s-a pierdut pe sine. A fi bărbat – în primul rând înseamnă a învinge în sine atracția excesivă pentru femeie. În caz contrar, el nu se poate lupta cu obiceiurile proaste, nu se poate proteja psihic de dificultățile vieții.

Puterea masculină constă în a învinge în sine aroganța, mânia, egoismul, neglijența, incapacitatea de a-şi controla caracterul, comportamentul, obiceiurile. Dacă bărbatul este un afemeiat, femeile se pot folosi de el, dar niciodată nu-l vor respecta. Primul lucru pe care trebuie să-l facă bărbatul, este să învețe să se îndepărteze psihic de femeie.

Cum bărbatul se pierde pe sine atunci când se căsătorește? El, ori se relaxează excesiv şi devine o “cârpă”, ori devine un monstru. Bărbatul trebuie să învețe să-și servească soția, nu să o folosească.

Pentru bărbat e foarte dificil să suporte emoțiile femeii. Însă ar trebui să învețe să facă asta, să ierte, să se comporte de parcă nu se întâmplă nimic. Și doar atunci se poate căsători.

Dacă soţia plânge și este supărată pe sine, neapărat manifestă compasiune. Dacă se comportă emoțional și face o criză de isterie, trebuie să te îndepărtezi și să nu-i acorzi atenție. Cu cât mai mult bărbatul reacționează la “înțepăturile” ei, cu atât mai mult ea îl va înțepa.

Fiul poate fi educat numai prin exemple. Băieții nu înțeleg cuvintele, ei înțeleg doar acțiunile. Mama nu ar trebui să-şi pedepsească fiul. Cel mai important lucru în educația unui băiat, este să-l faci o persoană plină de voință. Atunci el va obține totul în viață. De asemenea, trebuie să primească educație spirituală și să lucreze asupra sa.

Râul vieții unui bărbat seacă, atunci când încetează să depună eforturi pentru a se dezvolta.

Sursa