Cum recunoști oamenii inteligenți? Iată 8 trăsături definitorii care îi fac foarte speciali!

Care sunt trăsăturile de bază ale oamenilor inteligenți? Recent, utilizatorii site-ului Quora au încercat să găsească răspuns la această întrebare. Unii s-au bazat pe propria experiență, alții – au făcut presupuneri și, după cum s-a dovedit, n-au dat greş în presupunerile lor. Oamenii de știință au confirmat o mare parte din ceea ce au scris utilizatorii fără nicio cercetare științifică.

1. Oamenii inteligenți se adaptează ușor.

Oamenii inteligenți sunt destul de flexibili, ceea ce le permite să reușească, indiferent de circumstanțe. Ei sunt capabili să se adapteze în orice condiții, în ciuda dificultăților. Un studiu psihologic recent, confirmă acest lucru. O persoană inteligentă își schimba modelul de comportament pentru a fi mai eficient în noile circumstanțe sau el însuși schimbă aceste circumstanțe.

2. Ei înţeleg că nu cunosc multe lucruri

Cei mai inteligenți recunosc cu ușurință că nu știu anumite lucruri. În opinia lui Jim Weiner, o persoană inteligentă, niciodată nu se va teme să spună: “Nu știu”. Întâlnindu-se cu necunoscutul, ei încearcă să-şi umple golul de cunoștinţe. Oamenii mai puțin inteligenți tind să-şi supraestimeze abilitățile mentale.

3. Au o sete nepotolită de cunoaştere

Albert Einstein adesea spunea: “Nu am un talent special, pur şi simplu sunt foarte curios.” Oamenii inteligenți sunt pasionați de lucruri pe care alţii le acceptă ca ceva firesc. Studiul, publicat în 2016, sugerează o legătură între intelectul copilului și curiozitatea intelectuală a unui adult. Conform experimentul științific, realizat în Marea Britanie timp de o jumătate de secol, cei care au trecut cu brio testele la vârsta de 11 ani, și-au păstrat curiozitatea şi la 50 de ani.

4. Sunt deschiși pentru tot ce e nou

Oamenii inteligenți nu resping ideile noi și nu refuză oportunitățile noi. Ei ascultă cu ușurință opiniile altor oameni și sunt deschiși să caute soluții alternative. Psihologii afirmă că oamenii deschiși, adică cei care caută puncte de vedere alternative și analizează imparțial toate faptele, de obicei, obțin mai multe puncte la testele intelectuale.

5. Iubesc singurătatea.

Richard Hee consideră că oamenii inteligenți sunt individualiști. Conform unor studii recente, oamenii inteligenți obţin mai puțină plăcere din comunicarea cu prietenii.

6. Au un nivel ridicat al autocontrolului.

Zoher Ali scrie că oamenii inteligenți pot depăși impulsivitatea printr-o planificare atentă, stabilind obiective, folosind strategii alternative și prezicând consecințele înainte de a se produce. Oamenii de știință au găsit o legătură între autocontrol și inteligență. În timpul unui experiment științific în 2009, participanților li s-a cerut să aleagă o recompensă financiară. Ei puteau lua o sumă mică imediat sau o sumă mare după ceva timp. Conform rezultatelor, participanții cu nivelul mai ridicat al autocontrolului au preferat suma mare.

7. Au un bun simț al umorului.

Advita Bihani consideră că oamenii inteligenți au un simț al umorului special. Și oamenii de știință sunt de acord cu asta. Potrivit studiului, comedianții profesioniști posedă un nivel ridicat de inteligență verbală.

8. Ei simt subtil alți oameni.

Oamenii inteligenți practic simt ce gândesc/simt alţi oameni. Nu toți psihologii sunt de acord că empatia, compasiunea – abilitatea de a simți nevoile și sentimentele altora, este un element cheie a unei minți emoționale. Oamenii cu un nivel ridicat de inteligență emoțională adoră să cunoască oameni noi. Sunt interesați să comunice cu ei și să învețe multe lucruri noi.

Sursa