Iată de ce este important să ne putem gestiona atenția…

Probabil știți fraza: unde este canalizată atenția, acolo curge energia. Se pare că este o regulă de bază a lumii noastre și nu în zadar în est, există multe practici care ne învață să putem gestiona atenția. Ce înseamnă asta? Acolo, unde e îndreptată atenția noastră, acolo se duce şi energia vitală, care la rândul ei, ne formează realitatea.

Acum privește-ţi viaţa din acest punct de vedere.

Când te uiți la televizor, unde e atenția și, respectiv, energia ta? Când judeci pe cineva, de exemplu, politicienii sau un vecin, unde e atenția și energia ta? Când te gândești la bărbatul care te-a părăsit, unde e atenția ta în acel moment? Şi energia ta? Îi hrănești cu energia ta vitală pe cei la care te gândești, spre care îţi îndrepți atenția.

Dacă te-a părăsit bărbatul și continui să te gândești la el, ce se va întâmpla cu viața ta? I-ai dat toată energia, vei mai fi oare interesantă și atractivă pentru alți bărbați? Ce se întâmplă cu femeile care își dau toată energia bărbatului care nu le acordă atenție? Ce se va întâmpla în viața ta, dacă mereu îţi vei da energia televizorului, muncii? Vei avea suficientă energie să atragi alți bărbați? Va putea o femeie fără energie să atragă bărbatul în viața ei? Poate are sens să te gândești și să-ţi privești viața din poziția acestei reguli și să încetezi să-ţi oferi energia şi atenția politicienilor, vecinilor și străinilor sau bărbaților care te-au părăsit?

Pentru că, indiferent cât de mult vei încerca să te umpli de energie, dacă o dai irațional în toate părțile, atunci toate încercările sunt o pierdere de timp. Pentru femei este important nu numai să se umple de energie, dar este vital să învețe să o cheltuie. Nu trebuie aruncată, ci utilizată pentru îmbunatățirea vieții.

Permite-ţi să-ţi îndrepți energia atenției spre tine.  Și devino femeia strălucitoare şi fericită care atrage atenția bărbatului. De ce o femeie îngrijită este întotdeauna atrăgătoare pentru bărbați? Pentru că acest lucru spune că ea își acordă atenție, dar nu o cheltuie înafară.

Femeile din trecut știau această regulă şi petreceau mult timp practicând atenția faţă de sine. Astfel, în fiecare dimineață femeia admira cerul, florile și în fiecare zi imaginea ei era diferită. Asta o făcea atrăgătoare pentru bărbat, nu numai la exterior, ci și interior.

Și cel mai important, trebuie să înveți să fii “aici și acum.” Când te gândești la ceva, eşti în prezent, în viitor sau în trecut? Cu siguranță eşti în trecut sau în viitor. Respectiv unde îţi îndrepți energia? În trecut sau în viitor. Vei putea oare folosi această energie “aici și acum”? Vei putea atrage bărbatul “aici și acum”, dacă îți trimiți energia în trecut sau în viitor? Și când vine viitorul, folosești ceea ce ai trimis acolo cândva?

Abilitatea de a fi aici și acum – este una dintre cele mai importante chei a atractivității feminine. Fără această cheie – gestionarea propriei atenții – nu funcționează nimic în această lume. Pe ea sunt construite toate practicile, în special cele feminine.

În toate tradițiile, există multe practici legate de gestionarea atenției. Concentrarea și deconcentrarea, vizualizarea, aceste și alte tipuri de meditație, toate servesc aceluiași lucru – gestionarea atenției în diferite forme.

Sursa