Iată de ce este important să vorbiți despre ceea vă preocupă…

Vorbiți. Vorbiți despre ceea ce vă preocupă. Nu există nicio garanție că veţi fi auziţi. Că veţi fi înțeleși, că ceva se va schimba, dacă veţi deschide gura și veţi spune durerea prin cuvinte. Dar merită să încercați, pentru că în afară de încercări nu avem altceva. Da, serios. Durerea va rămâne, iar șansa de a schimba ceva va dispărea. Din cauza fricii de a te deschide și de a-l pierde pe celălalt, are loc pierderea regulată și metodică a propriei persoane.

Spuneți-vă reciproc ceea ce doriţi. Oricât de stupid, ridicol, absurd, nepotrivit ar fi. Vorbiți despre ceea ce iubiți. Sau că a venit dezgustul și indiferența în locul sensibilității și bucuriei. Ce s-a întâmplat? Amintiți-vă. Alungaţi supărările, care cărămidă cu cărămidă au construit zidul neînțelegerii.

Mergeți unul spre celălalt, depășiți timiditatea şi rușinea. Mergeți, stați, întindeți-vă. Da, cum vă place, vorbiți unul cu altul sincer. Vorbiți în bucătărie, vorbiți la telefon, vorbiți prin scrisori sau prin dans, vorbiți în orice mod, numai să nu păstrați tăcerea despre ceea ce este important. Despre ceea ce vă frământă. Despre ceea ce sunteți nevoiți să țineți în voi pentru a vă păstra “fața”.

Vorbiţi sincer. Despre faptul că aţi obosit. Despre ceea ce vă doriţi. Și despre ceea ce nu doriți, nici măcar o dată. Vorbiți despre faptul că sunteți geloși. Că vă e frică. Că acum vi se pare inutil să începeți discuția.

În fiecare minut, timpul trece. Fiecare oră curge împreună cu șansa de a găsi intimitate cu celălalt și de a vă menține integritatea, recunoscându-vă sentimentele și gândurile.

Atunci când permitem nevoilor noastre să vorbească, ne permitem să iubim şi să fim iubiți.

Sursa