Iată de ce Oamenii Puternici au nevoie cel mai mult de sprijinul nostru!

Oamenii puternici, încrezători care arată de parcă nu au nevoie de dragoste de la nimeni, decât de la ei înșiși – de fapt, au nevoie de ea cel mai mult.

Ei îşi pot ascunde atât de bine durerea, slăbiciunile și neajunsurile, încât cei din jur uită că oamenii puternici, de asemenea, se simt neprotejați și vulnerabili ca şi noi toţi.

Oamenii puternici râd de propriile problemele și oferă mereu sprijin celorlalți şi acest sprijin niciodată nu li se întoarce însutit înapoi, pentru că toţi cred că ei nu au nevoie de el.

Cei din jur s-au obișnuit să-i considere umărul, suportul, spatele lor, pentru că acești oamenii sunt percepuți de fiind tari, care fac faţă minunat tuturor problemelor. Ca urmare, ei plâng în singurătate, trec peste boli singuri, nu spun niciodată nimănui despre fricile și coșmarurile lor sau despre cât de mult îi bate viața, întrucât se tem că oamenii nu-i vor mai percepe ca fiind puternici.

Cei mai puternici dintre noi au nevoie de sprijin, tocmai datorită puterii lor: pentru că atunci când “cad”, asta arată ca o avalanșă sau o erupție vulcanică. Nici nu vă puteți imagina câtă durere păstrează în interiorul lor. Cei mai puternici și cei mai fermi oameni îşi ascund lacrimile după zâmbete și se ascund de toată lumea când nu se simt bine.

Iată de ce e atât de important să întrebi uneori: “Ești bine?” În special, pe cei care ştii că sunt puternici. Da, ei au nevoie de sprijinul nostru cel mai mult. Pentru că atunci când au perioade dificile, ei nu știu pe cine să se bazeze, nu știu cum să ceară ajutor – ei sunt obișnuiți să fie întotdeauna o sursă inepuizabilă a acestui ajutor.

Sursa