Scoate din vocabular aceste 5 cuvinte și observă cum viaţa ta se schimbă în bine!

Tot ce radiezi îţi formează realitatea. Și cuvintele nu fac o excepție. Cuvintele – sunt exprimarea gândurilor. Însă ele nu pot transmite întreaga diversitate a gândului nostru și, uneori, simplul lui sens. Și acest sens pronunțat denaturat, începe să ne influențeze propriile gânduri. Nu numai gândurile ne afectează cuvintele, dar şi cuvintele ne afectează gândurile.

Încercați să renunțați la cuvintele inutile, cu vibrație joasă și observați cum viaţa voastră se schimbă. Vă sugerăm să începeți cu aceste cuvinte:

1. “Datorie” Nu datorați nimănui nimic și nimeni nu vă datorează nimic. Adesea datoria este înlocuită de sentimente sincere. Iubiți, pentru că iubiți, nu pentru că aşa ar trebui. Aveți grijă de cineva, pentru că vreți și nu pentru că “trebuie”. Faceți ceva, pentru că ați ales și doriți să faceți acest lucru, și nu pentru că “trebuie”. Cu cât rostiţi mai des acest cuvânt, cu atât mai mult vă limitați.

Desigur, s-ar putea să nu fie ușor să renunțați imediat la cuvintele cu care v-aţi obișnuit. Încercați în loc de “ar trebui”, să spuneți “n-ar fi rău…”, “ar fi minunat dacă …” sau “voi fi fericit dacă vei prefera acest lucru …

2. “Vinovăție”, “vinovat”. Nimeni nu este vinovat de nimic. Inclusiv tu. Nu te mai învinovăți și nici pe ceilalți. Nu există greșeli și păcate. Există doar experiență.

3. “Milă”, “mi-e milă”, “regret”. Când îţi plângi de milă, te simți o victimă şi ajungi să fii o victimă. Când ţi-e milă de alții, încurajezi starea lor de victimă. Unii se coboară până la milă pentru cineva, pentru că doar aşa se pot simți mai “sus” şi mai “buni” decât alții. Pentru oamenii apropiați nu ar trebui să existe milă, ci doar compasiune. Când regreți ceva, pierzi momentul prezent şi îţi devalorizezi experiența.

4. “Victimă” “sacrificiu” Sacrificiul nu duce la nimic bun. Dacă oferiţi ceva (nu neapărat material) cu sentimentul că aţi “rupt” ceva din voi, cu sentimentul de sacrificiu sau “ce erou sunt!”, purtaţi vibrații joase care acționează negativ asupra voastră și asupra “darului” vostru.
De acum înainte, nu vă mai sacrificați. “Oferiți sprijin” (prin caritate sau orice proiecte doriți). Și de ce să “sacrificați”, când puteți “dărui”?

5. “Mă strădui”. Un alt cuvânt urât care nu vă permite să vă asumați responsabilitatea pentru viața voastră. Nu vă străduiți, ci acționați!

Sursa