6 semne care te vor ajuta să identifici un om care minte

Aproape toți oamenii mint, însă unii sunt mai predispuși la asta. Cineva minte de teama consecințelor, cineva nu vrea să-şi păteze reputația, iar cuiva îi aduce plăcere. Poți identifica astfel de persoane? Știi ce se întâmplă în jurul tău?

Persoana care minte, manifestă anumite semne prin care poți înțelege că te înșală. Unii știu cum să le observe, dar nu toți. Acest articol este util, în special, celor care construiesc relații cu persoane mincinoase.

Iată cum poţi recunoaște un om care minte:

1. Schimbarea bruscă a subiectului

Când interlocutorul tău vrea să ascundă ceva, el va încerca să schimbe frecvent subiectul discuției. De îndată ce te vei apropia de obiectul inconfortabil, partenerul va manifesta lipsă de interes pentru discuţie. Astfel, el se protejează de a fi compromis. Acesta este primul lucru la care ar trebui să acorzi atenție!

2. Va ascunde telefonul

Oamenii care au ce să ascundă, nu-ţi vor permite nici măcar să te atingi de telefonul lor. Chiar dacă îi ceri să faci o fotografie. Poți fi sigur 99% că în acest telefon există mesaje compromițătoare şi chiar imagini inacceptabile.

Această problemă poate părea minoră, dar pe de altă parte, dacă ești curat în faţa partenerului – atunci nu ai secrete. În relațiile sănătoase oamenii îşi pot transmite unul altuia un lucru atât de mărunt cum e telefonul, pentru că nu au nimic de ascuns.

3. Se bâlbâie, ezită în timpul disputelor

Cel care minte în timpul unei dispute, ezită sau se bâlbâie. Acest lucru se întâmplă pentru că în mintea lui se rotesc multe cuvinte care pot şi nu pot fi spuse. Dacă în timpul discuției auzi de multe ori “aaaa” sau ezitări, atunci poţi afirma cu siguranță că ai atins locul dureros. Gândește-te la felul cum îţi răspunde partenerul la întrebări. Există pauze lungi sau fâstâceli? E ușor de determinat.

4. Diferă faptele

O persoană corectă ştie mereu despre ce vorbește. Iar mincinosul, pierde firul şi începe sa spună lucruri complet diferite, după o perioadă de timp. De aceea, istoria poate fi diferită, de cea pe care ai auzit-o anterior. Adevărul nu necesită repetiții sau meditare. El este uşor de spus.  Cu puţină atenție faţă de fapte și expresiile faciale, poți identifica mincinosul. De aceea, fiţi atenți!

5. Mecanismul de protecţie

Mincinosul se teme să fie prins. De aceea, la el funcţionează un mecanism de autoapărare, pentru a nu-i lăsa pe cei din jur să afle adevărul. Dacă în timpul unei conversații, observi că partenerul începe să reacționeze agresiv sau se pune într-o “poziție de apărare”, atunci te uiți la un mincinos.

O persoană sinceră nu are nevoie să se apere, pentru că spune adevărul. Ea poate explica totul calm. Persoana care ține la tine – nu vrea să te ofenseze, vrea să te simți bine. Un mincinos nu se gândește la asta și arată egoism excesiv. De aceea, acordă atenție acestui semn.

6. Schimbări bruşte de comportament.

Dacă, de ceva timp ai observat că persoana iubită se îndepărtează de tine sau a devenit prea tăcută, atunci cu siguranţă ceva nu este în regulă. Unul dintre motive poate fi minciuna. Acest lucru se explică prin faptul că mincinosul va încerca să evite contactul cu cel pe care l-a mințit. Pe de altă parte, comportamentul liniștit nu este un canon. Oamenii pot manifesta agresiune și emoții violente din cauza minciunilor. Probabil omul se va distanța, evitând nu numai comunicarea, ci și orice contact vizual. De asemenea, poate fi şi o problemă care-l îngrijorează. Însă în acest caz, trebuie să vorbiți și adevărul va ieși la iveală!

Nu uitați – nicio minciună nu este eternă. Mai devreme sau mai târziu va fi descoperită.

Sursa