Aceste 5 lucruri îţi blochează iubirea! Scapă de ele!

“Sarcina ta – nu este să cauţi iubirea, ci să cauţi și să găseşti în înteriorul tău tot ce te blochează pentru a fi deschis iubirii.” Rumi

Iubirea nu este dificilă, însă experiențele și convingerile din trecut ne pot face să devenim blocați. Dacă întâmpini dificultăți în relații, probabil trebuie să cunoașteți aceste 5 lucruri care îţi blochează iubirea.

1. Frica de a fi observat

Te simţi jenat(ă) când cineva te laudă? Schimbi subiectul discuției când cineva îţi face un compliment? Studiind cum să accepți un compliment, fără a te simți vinovat(ă) sau jenat(ă) – este unul dintre cei mai importanți pași pentru a-ţi deschide inima și iubirea. Exersează, cum să accepți cu amabilitate complimentele, să te apreciezi și să te admiri.

2. Frica de a fi deschis

Pentru a primi iubire, trebuie să oferi iubire. Este important să fii deschis pentru iubire. Acest lucru poate fi dificil, în special dacă privești lumea ca pe un loc rece şi dur, însă cu cât mai mult îţi deschizi inima, cu atât mai mult vei atrage experiențe pozitive. Începe cu un zâmbet. Zâmbește-le oamenilor cât mai des. Acest act mic te va ajuta să inviți în viaţa ta încrederea şi compasiunea.

3. Frica de a nu fi suficient de bun

Fiecare dintre noi are frici, sunt o parte a vieţii noastre. Însă, este important să nu le permitem să preia controlul asupra nostră. Când ţi-e teamă că nu eşti suficient de bun sau suficient de inteligent, imediat blochezi fluxul de iubire în viaţa ta.

Când te accepți cu toate neajunsurile, distrugi blocurile care te împiedică să obții iubirea. Pentru practică, trebuie să accepți şi să ierți tot ce considerai cândva, că nu ai fost suficient de bun. Curaţă-le să nu mai facă parte din viaţa ta şi înlocuiește-le cu gânduri pozitive.

4. Îi judeci imediat pe alţii

Te grăbești să-i judeci pe alţii, bazându-te pe acțiunile sau exteriorul lor? Când vorbești rău despre alţi oameni, acest lucru nu numai că-ţi diminuează vibrația, dar, de asemenea, îţi închide inima în faţa iubirii. Judecându-i pe alţii, mai este şi un semn că îţi judeci propriile acţiuni, care la fel te îndepărtează de iubire. În loc să judeci, încearcă să practici compasiunea. Fii blând(ă) cu tine însăți şi cu alții. Asta nu înseamnă că trebuie să tolerezi comportamentul rău, ci faptul că trebuie să tratezi cu înțelegere toate situațiile din viaţa ta.

5. Lipsa de auto-exprimare

Știi oare ce-ţi doreşti? Știi oare ce cauţi? A învăța să te exprimi ţie însuți – este o modalitate puternică de a-ţi deschide inima. Să ai o idee clară despre energia pe care vrei să o atragi în viața ta. Află ce vrea inima ta. Comunicarea cu inima – este o modalitate excelentă de a elibera blocurile. Iubirea este tot ceea ce avem nevoie. Fii deschis(ă) pentru ea …

Sursa