3 Lecții importante de iubire, pe care multe femei le înţeleg prea târziu.

Uneori, nu învățăm lecția din prima. În special, când vine vorba de iubire, care ne orbește, ne pune ochelarii roz. De aceea, începem să o înțelegem prea târziu.

Iată cel puțin 3 lecții pe care probabil alte femei le vor înțelege, mai devreme decât mine:

1. Nu poți face pe nimeni să te iubească.

Tot ce poti face – e să fii cea care poate fi iubită. Restul lucrurilor depind de cealaltă persoană. Indiferent cât de mult încerci să iubești și să ai grijă de om, asta nu-i va provoca aceleași sentimente reciproce. Dar, nu e sfârșitul lumii!

Dacă aș fi știut asta mai devreme, nu m-aș fi sacrificat pentru binele oamenilor care nici măcar nu aveau de gând să-mi răspunde la fel. Sufeream, când cineva nu mă iubea. Credeam că ceva nu e în regulă cu mine.

Însă, adevărul e că, putem fi doar o versiune mai bună a noastră, pentru a le da altora cât mai multe motive să ne iubeascăi. În caz contrar, nu-i putem obliga să simtă ceva pentru noi.

“Nu fi o femeie care are nevoie de bărbat. Fii o femeie de care are nevoie bărbatul.” Același lucru este valabil și pentru noi: nu trebuie să iubim pe cineva doar pentru că el ne iubește. Aceasta este alegerea noastră și numai a noastră!

2. Fiecare om iubește în felul său, oferă acea iubire pe care o poate oferi, și nu cea pe care o așteptăm.

Fiecare își exprimă sentimentele în felul său. Nu-i poți spune cum să te iubească. Iubirea – este reflecția sufletului omului. Învaţă să-i accepți iubirea așa cum este. Apreciaz-o și fii recunoscătoare.

3.Iubirea necondiționată ar trebui să fie nu numai pentru ceilalți, ci și pentru sine.

Noi ştim să iubim în anumite condiții, să criticăm şi să judecăm. Dar dacă vom înceta să facem asta, atunci vom putea simți adevărata iubire. Trebuie să începi cu tine însăți: să înveți să te iubești în orice fel, iar apoi şi pe ceilalți.

Sursa