Iată semnele care te pot ajuta să identifici persoana cu care NU trebuie să începi o relație!

Există oameni cu care nu ar trebui să începi o relație.

Toată lumea știe că ei există, dar nu toţi ştiu cum să identifice o astfel de persoană. Recunosc, nici eu nu ştiu 100%. Însă, știu sigur câteva semne care indică în mod clar – cu această persoană nu trebuie să începi o relație!

Se întâmplă că oamenii se ceartă. Poate nu întotdeauna pot fi numite certuri, dar dezacorduri se întâmplă în orice relație. Nu suntem telepați, uneori nu ne înțelegem, uneori înțelegem greșit, tratăm lucrurile incorect, speculăm. Este o parte firească a vieții noastre și nu ar trebui să avem alte așteptări. Doar doamnele naive de 20 de ani, pot crede că viaţa în comun, este întotdeauna armonie deplină. În realitate, chiar și la cele mai iubitoare cupluri se întâmplă dezacorduri și certuri.

După certuri, vine reconcilierea. Și exact aici poţi înțelege – merită să începi o relație serioasă sau e mai bine să te oprești.

La începutul relației oamenii tind să ignore semnele evidente ale unei relații dăunătoare. De exemplu, bărbatul fiind “aprins” împinge femeia – ea nu observă. În cinci ani o va lovi în fața copiilor. Sau femeia, în compania prietenilor face glume pe seama hainelor iubitului său – el nu observă. În cinci ani, îl va numi cu cele mai urâte cuvinte în faţa angajaților și partenerilor de afaceri. Tineţi minte – astfel de lucruri nu pot fi ignorate. Niciodată.

Reconcilierea întotdeauna se întâmplă după certuri şi la toţi decurge după același scenariu. Cineva vine primul și vrea să se împace. Nu contează cum. Este important că unul face primul pas. Și aici apare primul semn.

Cum poate reacționa omul când i se propune o ofertă de pace? Sunt doar două moduri – de a fi de acord sau de a refuza.

Dacă te-ai apropiat și i-ai spus, hai să ne împăcăm, iar omul ţi-a răspuns cu bucurie – atunci e un semn bun. Dacă te-ai apropiat, iar omul continuă să fie supărat și/sau îţi cere o compensație specială – atunci e un semn să fii în alertă.

Dacă te-ai apropiat şi omul îţi spune că n-a avut dreptate, că s-a “aprins”, că a depășit limita, nu şi-a urmărit cuvintele, atunci, cu siguranță poți să comunici în continuare cu un astfel de om.

Dar, dacă omul îţi spune să fii mai reţinut, să nu te aprinzi aşa, să-ţi urmărești cuvintele, să nu vorbești aberaţii etc. – atunci de un astfel de om ar trebui să te ţii cât mai departe.

De ce aşa? Pentru că omul care, cel puțin în cuvinte, recunoaște că şi el se face vinovat de cearta voastră, în principiu, înțelege că în relație sunt responsabili doi. Și că tot ceea ce se întâmplă în ea, este de asemenea, problema a doi oameni. Acest om s-a “copt” pentru o relație.

Iar omul care crede că într-o ceartă este doar vina ta, care în nici un fel nu recunoaște contribuția sa în ceartă (sau în orice alt dezacord), o astfel de persoană nu este pregătită pentru relații. Nu este “coaptă”. Cu un astfel de om te poţi distra, însă o relație serioasă cu el este contraindicată. Nici nu spera că veţi putea construi o relație serioasă.

Sursa