7 obiceiuri care vor consolida relația părinte-copil.

Fiecare dintre noi vrea o relație apropiată cu copiii, o astfel de relație care să ne încălzească sufletul. Relațiile de familie puternice sunt importante nu numai pentru noi, ci și pentru copiii noștri. Întotdeauna primim atât cât oferim, de aceea, creşterea şi educarea copiilor merită toate sacrificiile părinţilor.

Vă recomandăm 7 obiceiuri zilnice care nu o să vă ia mult timp, însă respectarea lor vă va ajuta să construiți relații puternice cu copiii:

1. Îmbrățișează-ţi copilul cât mai des.

Terapeutul Virginia Satir consideră că e nevoie de cel puțin 12 îmbrățișări pe zi pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Îmbrățișează-ţi copilul de cel puțin 12 ori pe zi, în special atunci când se trezește și neapărat înainte de culcare.

2. Jucați-vă şi râdeți împreună

Râsul stimulează producerea endorfinelor și oxitocinei atât la adulți, cât și la copii. Faceți râsul un obicei zilnic. El va ajuta copilul să facă față mai ușor experiențelor și eșecurilor. Jocul vă va ajuta să găsiți un limbaj comun.

3. Deconectează telefonul

Acordă-i atenție copilului, care înțelege că pentru părinți nu este nimic mai important decât el. Copilul își va aminti acest lucru toată viața. Oprește muzica, chiar și atunci când conduci mașina, deoarece în maşină nu există niciun contact vizual și este foarte important ca micuțul cel puțin să-ţi audă vocea.

4. Vârsta de tranziție

La această vârstă copiii întâmpină multe dificultăți. Stabilește cu el un contact. Privește-l în ochi. Încearcă să-l faci să zâmbească şi râdeți împreună, astfel te vei convinge că are suficiente resurse interioare pentru a face față trecerii prin “tranziție”.

5. Salută emoţiile

Desigur, acest lucru este incomod! Însă copilul tău trebuie să-și exprime emoțiile, altfel îi vor influența comportamentul. În plus, aceasta este o oportunitate excelentă pentru a-l ajuta să obțină o descărcare emoțională și să se apropie de tine. Manifestă compasiune și răbdare. Nu te enerva, ci tratează lacrimile şi fricile lui cu înțelegere.

6.Încetinește şi savurează momentul.

Fiecare interacțiune pe parcursul zilei este o ocazie excelentă pentru comunicare. Încetinește şi participă la acest moment. Inspiră-i aroma părului, ascultă-i râsul, privește-l în ochi şi deschide-ţi inima către inima lui deschisă. Împărtășiți această dragoste mare.

7. Aici şi acum

Majoritatea oamenilor îşi trăiesc viaţa fără să observe cât de repede trece timpul. Copilul are doar 900 de săptămâni de copilărie pe care o va petrece cu tine, înainte de a creşte şi a pleca. Fii aici și acum cu copilul tău, cât e lângă tine. Dacă această acțiune devine un obicei de cel puțin câteva ori pe zi, vei descoperi că creezi acele momente alături de copilul tău, care te fac fericită.

Sursa