Această parabolă te va ajuta să înţelegi cum să-ţi alegi iubirea vieţii tale.

Iubirea – nu este doar un sentiment. Este în primul rând respect față de celălalt. Pentru a alege omul cu care vei trăi toată viața, e prea puţin să ai sentimente. Mai trebuie să înțelegi dacă omul corespunde viziunilor tale despre anumite lucruri, este cel care te va iubi chiar și atunci când vei fi în vârstă sau când nu vei mai avea nimic. De aceea, alegerea este întotdeauna atât de importantă.

Citind această parabolă, vei înțelege cum să-ţi alegi omul care va fi alături de tine şi la bine, şi la greu.

“Regele a anunțat că soțul prințesei va deveni cel care o va iubi toată viața. În ziua stabilită, sute de miri s-au adunat la palat. Fiecare voia să dovedească că o va iubi pe prințesă toată viaţa. Fata se uita la tinerii îmbrăcați atât sofisticat și s-a pus pe gânduri. Apoi şi-a chemat profesorul și a vorbit cu el multă vreme.

– Nu voi vorbi cu ei astăzi, a anunțat prințesa. – Împărțiți-i în grupuri. Primul grup să vină mâine seara. Ziua voi studia cu profesorul.

Casa profesorului era lângă drum. Când a trecut primul tânăr, un cavaler nobil pe cal, el a văzut o fată sărmană, dar frumoasă, cu un coș de flori. Fata l-a rugat:

– Cumpără un buchet, tinere.

– Dă-te din calea mea – a strigat cavalerul și a plecat.

La fel au făcut toți tinerii care se grăbeau spre palat în acea zi. Seara, prințesa tristă găzduia mirii. Spunând câteva cuvinte, i-a alungat pe toţi. Același lucru s-a întâmplat şi în zilele următoare.

– Draga mea, de ce îi alungi pe toți? – întrebă îngrijorată Regina.

– Ei nu sunt capabili să vadă frumusețea, mamă.

A trecut o lună. Toți mirii ultimului grup s-au adunat la palat, lipsea numai unul și prințesa. Au apărut împreună, iar prințesa a anunțat că şi-a găsit alesul. Apoi i-a spus Reginei:

– Profesorul meu mi-a spus: “Doar iubirea acelui bărbat va trăi până la sfârșitul vieții, care te va iubi şi în zdrențe.”

În fiecare zi mă îmbrăcam în haine vechi și așteptam mirii lângă drum. Doar acest tânăr s-a oprit, a cumpărat flori şi mi-a spus că sunt frumoasă.”

Sursa