Iată cum să nu-ţi pierzi puterea mentală şi să te concentrezi pe lucrurile importante din viaţa ta!

Antrenorul portughez, autorul multor cărți de autodezvoltare José Mikar Teixeira ne dezvăluie cum să nu ne pierdem puterea mentală și să ne concentrăm pe lucrurile importante din viața noastră.

“Nu mai sunt gata să tolerez nimic din ceea ce-mi trimite viața. Şi nu e pentru că am devenit arogant, ci am ajuns la punctul în care nu mai vreau să-mi pierd timpul pentru ceea ce-mi provoacă durere şi nu-mi aduce plăcere.

Nu tolerez cinismul, critica nefondată și exigența de orice fel. Mi-am pierdut dorința de a-i mulțumi pe cei cărora nu le sunt pe plac, să-i iubesc pe cei care nu mă iubesc și să le zâmbesc oamenilor care niciodată nu-mi zâmbesc.

Nu mai pierd niciun minut pentru mincinoși şi manipulatori. Plec, dacă văd alături de mine fățărnicie, ipocrizie şi lingușire ieftină. Nu suport nici erudiția superficială, nici aroganța oamenilor de știință.

Bârfele îmi provoacă dezgust. Nu-mi plac comparațiile şi rivalitatea.

Cred că lumea este țesută din părţi opuse, de aceea evit oamenii cu o mentalitate inflexibilă. În prietenie, mă atrage loialitatea și mă respinge trădarea.

Nu comunic cu cei care nu știu să facă un compliment sau să spună cuvinte de sprijin. Exagerările și extremele mă duc la plictiseală. Mi-e greu să-i accept pe cei care nu iubesc animalele.

Dar mai presus de toate, nu-i tolerez pe cei care nu merită răbdarea mea.”

Autor: José Mikar Teixeira

Sursa