“Eşti fată, deci trebuie să…!” Şi oare când am reușit să-mi fac atâtea datorii?

Aţi văzut câte cerinţe au băieții în ziua de azi faţă de fete? Toţi vor modele, pe când ei nu prea au ce oferi.

Mă irită aceste fraze: “Ești fată, deci trebuie să…” Trebuie să gătești, să speli, să faci ordine. Să taci când bărbatul vorbește, să nu înjuri, neapărat să iubești (și să vrei) copii. Să pleci în concediu de maternitate şi să nu-ți pese de carieră. De ce? Pentru că trebuie, acest lucru este incorporat în genomul tău de femeie. Și dorințele faţă de bărbați – să nu bea, să nu lovească, adică dacă nu face lucruri ticăloase, deja e un cadou!

Chiar ieri am auzit aberațiile unui „mascul alfa“, unde explica într-o formă liberă, că fata ar trebui să fie virgină, ca să nu-l poată compara cu alţii (probabil nu va suporta comparațiile) și, desigur, să poată găti. În caz contrar, asta nu este fată.

Și cum vă place asta?

“Vreau să fac cunoștință cu un tip. Genul – David Beckham, nu mai rău. Să câștige nu mai puțin de 2000 de euro pe lună, dar să fie acasă cinci zile pe săptămână. Să facă totul prin casă, fără ajutor din exterior, pentru că nu vreau oameni străini în casă. Să fie orfan – nu am nevoie să comunic cu părinții lui … Și, da, să poarte singur sarcina şi să nască copii. Iar apoi, desigur să-i crească. Băieții fără diplomă științifică, vă rog, nu deranjați.

Despre mine: Locuiesc cu mama, nu arăt ca fetele din reviste, dar tu să-mi iubești sufletul.” 

Amuzant, dar incredibil. Fetele totuși sunt mai adecvate în cerințele lor faţă de sexul opus.

Oh, şi cât de mulți „trebuie“ există… Oamenii pur şi simplu își înăbușesc naturalețea în acest cadru și nu se simt ei înșiși. Vreau ca toată lumea să aibă posibilitatea să aleagă. Pentru a se simți bine. Însă cei care nu înțeleg acest lucru, întotdeauna caută motiv de ceartă și pun asupra noastră acești “trebuie”…

Sursa