10 moduri prin care pisica îşi exprimă iubirea faţă de tine. Puţini ştiu asta!

Pisicile au trăit mereu lângă om și întotdeauna i-au adus beneficii. Mulți însă cred că este un animal ciudat, care nu-şi poate exprima iubirea. Unii o consideră indiferentă. Dar cei care au o pisică acasă, știu foarte bine că aceste animale, la fel ca și câinii, sunt capabile să-și arate iubirea. Iată câteva moduri:

1. Cand pisica te apasă cu lăbuţele – este mai mult decat un masaj

Acest gest este o amintire a primelor zile de viaţă. Cu aceste mișcări blânde, puiul masează pieptul mamei pentru a elibera laptele prețios. Uneori aceste mișcări pot fi atât de energice, încât pot provoca incomodități, dar ar trebui să te simți flatat.

2. Cadoul – întotdeauna este cadou, indiferent cât de ciudat arată

Cei care au pisici în casă ştiu ce cadouri neobişnuite pot aduce pisicile. Iar uneori acestea pot fi îngrozitoare. De exemplu, îţi poate aduce pe pernă o șopârlă sau o pasăre mică. Însă darul, întotdeauna este dar, nu uitați asta!

3. Daca pisica îşi lipeşte capul de al tău – ea accentuează faptul că îi aparţii.

Dacă priviţi leii în mediul lor natural, puteți vedea cum își freacă deseori fruntea de obrazul celuilalt. Problema este că glandele pisicilor sunt răspândite practic în tot corpul, iar frecarea este o modalitate de a “marca” rudele cu mirosul lor, ceea ce consolidează legătura în turmă.

4. Dacă pisica te priveşte, iar uneori mijește ochii – consideră că te-a sărutat.

Privirea pisicii este echivalentă cu sărutul.

4. Dacă pisica îşi arată burta – ea îşi exprimă încrederea.

Pisica este un animal suspicios şi foarte prudent. Să te culci și să-ţi arăți cea mai vulnerabilă parte a corpului (de exemplu, burta) nu este doar o invitație la joc. Expunându-şi cele mai sensibile părți ale corpului, pisica arată că are încredere în tine.

6. Mișcările cozii pot spune multe

Coada este elementul principal în comunicarea felinelor. Dacă este îndoit – animalul este calm și în largul său.

7. Pisica te mușcă, pentru că te iubește. Astfel, ea își exprimă dragostea și încrederea.

Pielea pisicilor este foarte puternică. De aceea, în timpul jocului când se mușcă reciproc, ele nu-şi provoacă răni. Dacă pisica te muşcă – înseamnă că te tratează ca pe cineva egal și vrea să se joace.

8. Dacă pisica se lipește de picioarele tale, ea îşi marchează teritoriul.

Pisica se atinge de picioarele tale când vii acasă? Animalul compară corpul cu mirosul tău și-ţi spune: “Acesta este omul meu!”

9. Dacă toace – îşi exprimă bunăstarea și recunoștința.

Torsul – este cel mai cunoscut mod de exprimare a recunoștinței şi primul sunet pe care îl produce un pisic. Nefiind capabil să bea lapte și să mănânce în același timp, micuțul de parcă i-ar spune mamei: “Mănânc, totul e în regulă”.

10. Dacă pisica păşeşte pe urmele tale (te urmareste) – ea isi exprima dragostea

Unele pisici se comportă ca şi câinii. Ele îşi urmează stăpânul oriunde. Dacă pisica ta nu face asta, să nu crezi că nu te iubește. Probabil are un caracter foarte independent.

Sursa