Cum să simţi iubire sinceră pentru copilul tău, atunci când acesta are un comportament urât? Iată câteva tehnici utile care te vor ajuta!

Ce poate face părintele şi cum să simtă iubire sinceră pentru copilul său, atunci când acesta are un comportament urât?

Dacă în momentul unei situații tipice de conflict (de la criza de isterie a copilului, până la certurile cu un adolescent) părintele este capabil să-şi amintească copilul fericit, care-i provoacă bucurie și admirație – atunci conflictul nu va avea loc. În mod neașteptat pentru dvs., veți vedea situația dintr-o poziţie nouă și veţi găsi un compromis! Aceasta funcționează în diferite situații, la orice vârstă.

Însă pentru asta trebuie să vă pregătiți:

– scrie pe o foaie de hârtie cel puțin 15 puncte ca răspuns la întrebarea: “Atunci când îmi urmăresc copilul, ce mă face fericită, care sunt calitățile, caracteristicile și acțiunile lui?” De exemplu, “este inteligent, îşi mișcă amuzant degetele picioarelor, iubeşte animalele, face mutrișoare amuzante “, etc.

– amintește-ţi câteva situaţii în care copilul tău e fericit (sare pe trambulină, mângâie căţeii, se bucură de darurile de Crăciun etc.) Cel mai important – este ca tu să te simţi fericită privind asta în minte. Adică, imaginea copilului trebuie să-ţi provoace cu ușurință cele mai calde sentimente. Privește cu atenție aceste situații: memorează “decorul”, mirosul, sunetele. Cu cât este mai luminoasă imaginea pregătită, cu atât e mai ușor să “elimini” cu ajutorul ei sentimentele negative la momentul potrivit și prin asta să întrerupi conflictul.

– în orice moment, când atitudinea ta faţă de copil e bună, îmbrățișează-l, zâmbește-i. Spune-i că-l iubești. Nu te rușina. Chiar dacă în acea zi n-a spălat vasele şi nu şi-a curățat cizmele. Crede-mă, pentru copil aceste lucruri nu contează, însă pentru un om iubitor îţi dorești să faci şi una şi alta, iar pentru unul nemulțumit – nu vrei să faci nimic. Manifestă-ţi iubirea şi oferă-i timp copilului să reacționeze cu acțiuni. Ai încredere în intuiție!

Apoi, momentele inevitabile de conflict vor deveni nişte “sarcini” micuțe pentru gândire, iar atmosfera din casă se va schimba!

Sursa