Aşa arată o zi din viaţa unei mame…Cine se regăsește?

Cu siguranță multe mame se vor regăsi. E scris cu umor şi multă căldură…:)

6.50 L-am trezit pe fiul meu. Am conectat ceainicul.
6.55 L-am trezit din nou. Am preparat omleta.
7.05 L-am trezit (a treia încercare). A adormit în toaletă.
7.35  A plecat la școală. S-a întors. A uitat încălțămintea de schimb. A plecat din nou la școală.
8.32 Mi-a trimis un SMS. Şi-a uitat tricoul pentru sport. M-a rugat să i-l aduc.
9.05 Am ieşit cu cel mic din casă. Plimbarea de dimineață este benefică. Mai ales când afară e -19°C. I-am dus  tricoul.
12.35 Îl telefonez să-i spun să nu se reţină după ore. Afară e -18°C. La antrenament trebuie să meargă la 14.00. Nu mi-a răspuns.
12.40 Îl telefonez din nou …
13.10 L-am îmbrăcat pe cel mic. Merg să-l caut. Plimbarea este benefică. În special când afară e -18°C. Ah! Am mai spus-o.
13.20 L-am găsit la școală. Se juca în zăpadă. Era în rolul de țurțure, studia fericirea. Mi-am promis să nu strig. Nu mi-am ținut promisiunea.
13.30 Acasă. S-a dovedit că antrenamentul a fost amânat pentru ora 15.00, nu înțelegea pretențiile. S-a reorientat, a arătat regret. Era convingător. Am băut valeriană. I-a fost rușine.
13.50 La întrebarea despre note, m-a bucurat cu note maxime la engleză și educația fizică.
14.00 În agenda electronică, la evaluarea de engleză am găsit nota 2/10. A arătat că-i pare rău. Nu voia să-şi supere mama. Era convingător. Am băut valeriană. Eram deprimată și tristă.
14.30 I-am dat bani pentru călătorie, telefonul şi mănușile (mănușile le-a pierd de două ori), l-am condus la antrenament.
17.30 Împreună cu soțul și cel mic ne-am dus la cumpărături. L-am sunat pe cel mare. Nu era disponibil. Am sunat acasă. Nu ridica nimeni receptorul. Am sunat de șase ori. Eram îngrijorată …
18.10 Am ajuns acasă, l-am găsit în parcare. Îngheţat. Îşi pierdut cheile. Telefonul s-a descărcat. Am simțit ușurință și dorința să-l “omor”.
18.30 Am aflat că cineva turnase nisip pe covor. Cel curios arăta regret. Nu prea convingător. A aspirat singur covorul.
19.00-21.00 Am pregătit temele. Fără comentarii. Cumva voi scrie separat despre asta.
21.10 A dat foc hârtiei igienice şi a topit scaunul toaletei. Nega totul. În fața dovezilor clare s-a predat. Nu mai arăta regret. Am pierdut capacitatea de a experimenta emoții. I-am dat soțului valeriană.
22.00 A mers la culcare. N-am mers să-l sărut. Și eu sunt om şi am dreptul să fiu supărată.
22.03 Am mers să-l sărut înainte de culcare. Doar sunt mama. Nu am dreptul să fiu supărată.
22.30 A venit să-mi spună că mâine trebuie să prezinte un raport la muzică despre “romanțe”.
23.00 Cuvântul “romanță” a venit la noi din Spania, şi inițial era o poezie în limba spaniolă, concepută să fie executată cu acompaniament muzical…

Sursa