Cum te speli de “mirosul” nefericirii şi eternelor probleme?

Există oameni care au mirosul nefericirii. 

Printre ei există cei care se ocupă de creșterea şi dezvoltarea personală, sunt pasionați de sport și yoga. Uneori, aceştia încearcă să pretindă că totul este bine și să se încurajeze în orice mod posibil. Dar, chiar şi aşa, mirosul nu poate fi îndepărtat. Nefericirea lor miroase la distanțe mari. Și, după cum știe, oamenii nu-și simt mirosul – el se “aude” doar dintr-o parte. Îndrăznesc să presupun că motivul este – în putrefacția cunoștințelor.

Atunci când cantitatea conținutului consumat depășește acțiunile pentru însușirea lui – asta provoacă intoxicație informațională. Ea, la rândul său, duce la stagnare și descompunere energetică.

Energia cunoașterii începe să stagneze, provocând un dezechilibru intern și nemulțumire constantă. Și pe lângă asta, omul mai are capacitatea de a forma obiceiuri în acțiuni și senzații, dacă ele se repetă timp de cel puțin o lună – și atunci mirosul nefericirii devine mediul lor natural.

Puterea de influență depinde de profunzimea pătrunderii informațiilor consumate. La suprafață, aceste fenomene sunt practic invizibile și relativ sigure. Însă, cu cât omul este mai inteligent și capabil nu numai să învețe, ci și să înțeleagă, cu atât mai profund pătrunde informația – şi procesele sunt deja ireversibile.

La un moment dat si eu am fost nevoită să-mi “spăl” propriul suport interior de tot noroiul care s-a lipit pe parcursul anilor, în numeroasele încercări de a întinde realitatea pe carcasa așteptărilor mele și astăzi privesc lumea numai prin prisma întrebării: “Cum? Cum să mă spăl de nenorociri și să încetez să miros a durere interioară?”

Această “infecție” necesită tratament complex, pentru că pe lângă cauzele directe, acționează obiceiul -un factor destul de puternic, iar mecanica unui corp nu poate fi schimbată cu „argumente raționale“. Avem nevoie de acțiuni direcționate să schimbe modelele bine stabilite de comportament.

Nefericirea are un miros neplăcut, iar cei din jur îl simt. De la început, este important de înțeles cât de dezgustător este să fii o persoană nefericită. Așa cum sunteți atrași de oamenii mulțumiți și calmi, la fel şi ei sunt atrași de cei asemănători lor. Nefericirea atrage şi mai multă nefericire, ca dovadă că nefericirea mea nu este cea mai nefericită. Numai un om care îşi doreşte foarte mult să iasă din acest cerc și să înceteze să fie nefericit, e capabil să parcurgă calea purificării complete prin acțiune.

Plângerile – atunci când comunici cu oamenii infectați de nefericire, întotdeauna apar la suprafață plângerile. Pe viaţă, pe sine, pe nedreptatea realității. Le este milă de propria soartă, deşi încearcă din răsputeri să nu recunoască acest lucru, nici chiar lor înșiși.

Ce să faci în acest caz? Să încetezi să te plângi şi să-ţi exprimi nemulțumirea. În general. Complet. Chiar și atunci când este corect. Chiar și atunci când “este posibil și necesar”. Psihicul la început se va împotrivi, dar dacă vei continua – furtuna se va potoli, într-o lună momentul de cotitură va trece. În mod ideal, după 21 de zile.

“Îmi datorezi” – a decis nefericitul , atunci când te-a văzut pentru prima dată.
Există oameni, cu care simți că le datorezi ceva. Problema este că persoana nefericită crede că va înceta să fie nefericită când alte persoane îi vor da ceva. În special dragoste, bani, comunicare și siguranță. Toate acestea, din cauza incapacității de a se face singuri fericiți și de a împărți cu ceilalți excesul. De fapt, nimeni nu-ţi datorează nimic.

Iubirea – este o bandă de circulație cu sens unic. Eşti DOAR TU, ceea ce vine de la tine.  În lumea ta există doar ceea ce dai tu. Dacă în jurul tău există motive de nefericire – trimiți nefericirea în lume. Singura modalitate de a rezolva asta – este de a nu căuta în alții, ci de a-ți schimba semnalul.

Sursa