Grija de sine – înseamnă să fii EROUL vieții tale, nu o VICTIMĂ!

Grija de sine nu arată întotdeauna atât de atractiv precum pare. Adesea, asta înseamnă să faci lucruri foarte neplăcute – să transpiri la sala de sport sau să-i spui unui prieten toxic că nu mai vrei să comunici cu el. Să-ţi găsești încă un loc de muncă, pentru ca în sfârșit să economisești bani sau să poți să te accepți aşa adevărată, nu să-ţi asumi din ultimele puteri o povară din dorința de a corespunde perfecțiunii, iar apoi să-ţi organizezi o „vacanță“ forțată din cauza acestei realități. Grija de sine – nu trebuie să fie asemănătoare cu un concediu, unde plecăm pentru că suntem epuizați din cauza presiunii interioare constante.

Adevărata grijă de sine nu este o baie cu sare sau un tort de ciocolată – ci o alegere pentru a-ți construi viața, astfel încât să nu mai fii nevoită să fugi de ea tot timpul.

Și asta înseamnă adesea, să faci lucrurile pe care cel mai puțin vrei să le faci.

Înseamnă să-ţi privești sincer eșecurile și dezamăgirile și să decizi ce faci cu ele. Înseamnă să accepți că unele dintre dorințele tale nu vor fi satisfăcute. Înseamnă – să fii capabilă să eliberezi ceea ce trebuie să eliberezi. Să alegi ceva nou. Pe cineva din mediul tău asta îl va supăra, iar pentru cineva alegerea ta va fi un sacrificiu.

Să ai grijă de tine – înseamnă să trăiești, fără să-i copiezi mereu pe alţii şi să-ţi dobândești propria viaţă, care probabil nu se potrivește altora, însă ţi se potrivește ţie.

Să ai grijă de tine – înseamnă să-ţi oferi oportunitatea de a fi normală. Obișnuită. Neremarcabilă. Să tratezi calm faptul că uneori în bucătărie e dezordine şi să înțelegi că silueta perfectă şi comunicarea cu prietenii falși – nu sunt obiective principale în viaţă.

Să ai grijă de tine – însemnă să-ţi înțelegi sursele anxietății.

Să ai grijă de tine înseamnă să fii eroul vieții tale – nu o victimă. Acest lucru înseamnă să-ţi revizui tot ceea ce ai și să-ţi schimbi viața de zi cu zi, astfel încât să nu fii obligată să fugi undeva pentru un răgaz. Înseamnă să încetezi să acorzi prioritate unei vieți care arată bine, în locul unei vieți care se simte bine. Fii sinceră, chiar dacă nu toată lumea te va iubi. Întâlnește-te în sfârșit cu propriile dorințe și nevoi, încetând să depinzi atât de mult de ceilalți și să-ţi faci griji din cauza opiniilor și evaluărilor lor.

Devino acea persoană care vrei să devii și care eşti menită să devii. Cineva care știe că: o baie cu spumă și un tort de ciocolată sunt modalități de a obține plăcere de la viață, şi nu modalități de a fugi de ea.

Sursa