10 Lucruri pe care le cunoşti, dacă ai fost educată de o mamă puternică

Dacă știi asta, probabil merită să-i fii recunoscătoare mamei sau celei care te-a crescut. Dacă nu, încearcă cel puțin să transmiți asta copiilor tăi, în special fiicei.

1. Valoarea independenței

Nu ai nevoie de un bărbat sau de cineva care să aibă grijă de tine. Știi din exemplul mamei tale, că poți trăi o viață plină și fericită fără cineva. Poți să construiești o casă, să crești copii, să gătești și să speli vase, construindu-ţi în același timp o carieră. Ai învățat să fii super-femeie.

2. Semnificația iubirii necondiționate.

Ai văzut cum mama ta şi-a sacrificat timpul, sănătatea și tinerețea pentru tine, dar nu s-a plâns niciodată cât îi este de greu. Ea a zâmbit întotdeauna și cu bucurie ţi-a dat tot mai mult şi mai mult din sine. Te-a învățat ce este iubirea necondiționată și tu știi că o astfel de iubire nu vei mai găsi în altă parte.

3. Cum sa te iubești.

Știi cum să pleci de la ceea ce nu-ţi este destinat, cum să continui să mergi, chiar dacă împotriva ta este lumea întreagă, cum să crezi în tine, când toată lumea din jurul tău se îndoiește. Ţi-ai dat seama că eșecurile nu te determină, ci te determină modul în care te descurci, cât de mult lupți pentru viața pe care o dorești.

4. Cum să fii puternică și firavă în același timp.

Mamele puternice, de obicei sunt foarte sensibile – doar că ascund asta mai bine. Uneori ai văzut-o că plânge în tăcere sau nu doarme, când ești bolnavă sau ai probleme. Felul în care te îmbrățișează, îţi transmite incomparabila ei compasiune şi tandrețe.

5. Cât de greu este să fii femeie.

Ti-ai dat seama că opinia ta nu întotdeauna va fi luată în seamă, că nu vei fi luată în serios, dar de asemenea ai înțeles că te poți apăra şi îi poți face pe toţi să asculte și să accepte opinia ta. Ai învățat că ceea ce nu te omoară, te face mai puternică.

6. Niciodată să nu privești înapoi.

Ai învățat să eliberezi: “ce ar fi dacă” și “ce ar fi putut fi”. Ai învățat să nu privești înapoi și să nu te gândești de ce s-a întâmplat exact așa. Tu continui să privești înainte. Crezi că tot ce se întâmplă, te duce acolo unde ar trebui să fii.

7. Importanța răbdării și credinței.

Ai învățat că Dumnezeu te vede întotdeauna, îţi vede suferința și în cele din urmă totul va fi bine. Furtuna va trece, mâine va veni o nouă zi. Ai învățat să fii răbdătoare cu viața, cu timpul, succesul și problemele. Știi că răbdarea este putere.

8. Cum să-ţi creezi propria fericire.

Tu poți găsi fericirea într-o viață dificilă. Încă poţi fi fericită, chiar dacă ai o povară uriașă pe umeri. Mama te-a învățat că mereu poți găsi ceva bun – trebuie doar să privești mai atent.

9. Mama știe mai multe despre dragoste.

Chiar dacă sunteți din generații diferite, chiar dacă nu-ţi plac deciziile ei în dragoste, când ea nu aprobă alegerea ta, este mai bine să o asculți. Ea ştie ce spune și nu vrea să te vadă suferind.

10. Cum să fii o mamă bună.

Te-a crescut o mamă care ţi-a arătat cum să ai grijă cu adevărat de familie, că munca grea întotdeauna se plătește, că poți iubi necondiționat. Ea ţi-a arătat cum să fii iubitoare, bună, plină de compasiune, puternică. Și tu mergi pe urmele ei.

Sursa