Un sfat prețios de la Paulo Coelho, despre cum să începi viaţa de la zero.

Celebrul scriitor Paulo Coelho ne spune cum putem începe viața de la zero:

Lasă trecutul în trecut. Nu încerca să te ții de o anumită situație sau o anumită persoană. Dacă vei prelungi prea mult o etapă a vieții, nu vei putea găsi sensul și fericirea într-o etapă nouă.

Desigur, îţi poţi spune că nu vei face următorul pas până când nu vei înțelege de ce ceea ce înainte ţi se părea important și indestructibil – a pierdut orice sens. Însă această atitudine față de situație doar te va obosi, şi pe tine, și pe apropiații tăi.

Totul trece și trebuie să renunțăm la trecut, indiferent cât poate fi de dificil. Totul în această lume vizibilă – este o reflectare a ceea ce se întâmplă în inima noastră. Doar eliminând sentimentele care te apasă, vei face loc pentru impresii noi.

Eliberează trecutul. Ieşi din el. Nu uita că nimeni nu este asigurat de eșecuri. Cel mai important lucru pe care îl poţi face – este să te miști mai departe.

Nu aştepta nimic în schimb, nu aștepta ca oamenii să-ţi aprecieze eforturile sau sentimentele. Încetează să te concentrezi pe aceleași gânduri, nu te mai gândi la ceea ce ai pierdut – asta doar îţi otrăvește viața.

Nu este nimic mai periculos decât să negi că relația a ajuns la final sau să tot amâni decizia, așteptând momentul potrivit.

Pentru a începe de la zero, trebuie să lași etapa parcursă în trecut. Şi nu o faci din mândrie sau slăbiciune, ci pentru că nu se mai potrivește vieții tale. Spune-ţi că trecutul nu poate fi întors. Da, poate sună banal, dar este extrem de important.

Sursa