Iată 20 de sfaturi practice cum să creşti din fiul tău un bărbat adevărat

Să fii mamă de băiat – este o responsabilitate mare. Pentru că mama vede înaintea sa un copil, un om micuț, iubit şi drag. Şi îi este dificil să-și imagineze că într-o zi din acest pui mic va crește un bărbat mare, puternic și serios. Însă el trebuie educat deja acum:

1. Învață-ți fiul să asculte. Aceasta este o calitate umană valoroasă, iar un bărbat care poate asculta cu atenție și înțelege ceea ce i se spune, este de neprețuit.

2. Învață-ți fiul să-și evalueze faptele înainte de a fi comise și să răspundă pentru ele după. Abilitatea de a-și asuma responsabilitatea pentru cele comise – este primul semn al unui om decent.

3. Arată-i ce înseamnă un umăr de încredere Fii mereu de partea lui, bărbatul trebuie să știe că în spatele lui este o familie care crede în el.

4. Fă-l să se îndrăgostească de lectură. Cum? Foarte simplu! Citiți voi cât mai mult, citiți cu voce tare, discutați ceea ce citiți.

5. Învață-ți fiul să-și exprime sentimentele în cuvinte. Și lasă-l să plângă dacă îl doare. Băieții nu plâng? Corect, băieții se îmbată și luptă dacă nu sunt capabili să analizeze ceea ce se întâmplă cu ei, să tragă concluzii și să meargă mai departe.

6.Învață-ți fiul să creadă în puterile sale. Pentru asta crezi tu în el. Întotdeauna crezi că poate mai mult, decât pare la prima vedere.

7. Învață-ți fiul să gătească, să facă ordine, să-și spele șosetele și lenjeria. În primul rând, pentru că nu se știe unde și când va întâlni femeia cu care va dori să-și trăiască viața. În al doilea rând, această femeie îţi va fi extrem de recunoscătoare pentru asta.

8. Spune-i că este categoric interzis să lovească fetițele. Bărbatul care lovește femeia, imediat încetează să mai fie bărbat.

9. Asigură-te că fiul tău are de la cine lua un exemplu bun. Că este înconjurat de oameni decenți, puternici, cinstiți, talentați, inteligenți și subtili. Copiii absorb totul ca un burete. Familia și anturajul lui îl vor forma înainte să învețe să pronunțe și să înțeleagă semnificația acestui cuvânt.

10. Învață-ţi fiul să fie politicos și galant. Să-i deschidă unei femei ușa, să-i ofere locul în transport, să-i ofere mâna. Asta îi va umple lumea cu zâmbete și recunoștință trecătoare.

11. Explică-i fiului tău că nu este o rușine să prezinți scuze. Este o rușine să ofensezi pe cineva, pretinzând că nu s-a întâmplat nimic.

12. Lasă-l să vină de la plimbări murdar, în blugi rupți și flămând, ca o pisică rătăcită. Un copil murdar și înfometat este un copil activ și deci, un copil sănătos.

13. Învață-ţi fiul să fie un prieten de încredere. Nu-l dezamăgi şi respectă-ţi promisiunile. Lasă-l să știe că promisiunea făcută trebuie să fie de fier.

14. Împarte cu el interesele sale. Fii un participant activ în procesul lui de creștere, nu privi dintr-o parte.

15. Învață-ţi fiul să aprecieze frumosul și să trateze copiii și animale cu tandrețe. Un bărbat adevărat se recunoaște după atitudinea lui față de cei mai slabi decât el.

16. Învață-ţi fiul să piardă. Nu există niciun om din lume care să nu piardă niciodată nimic. El trebuie să învețe să facă față înfrângerii și să meargă înainte. În caz contrar primul eşec îl va frânge.

17. Lasă-l pe tata să-l învețe lucrul cu ciocanul, șurubelnița, fire și alte lucruri “masculine”. El trebuie să fie capabil să facă totul singur.

18. Răspunde-i la toate întrebările. Chiar şi cele prostești, chiar şi cele “necopilărești”. Curiozitatea și animația minții se dezvoltă în copilărie sau niciodată.

19. Sărută-l și îmbrățișează-l. Lasă-l să știe că pentru tine este întreaga lume. Și că e minunat să fii pentru cineva întreaga lume. Pentru femeie, pentru copil. Și nu e mai puțin minunat atunci când cineva devine o lume întreagă pentru tine. Asta nu este o slăbiciune, ci o adevărată putere.

20. Învață-ţi fiul să fie consecvent şi perseverent. Norocul și talentul sunt doar o parte a succesului. Cealaltă parte se dobândește prin pricepere, experiență şi fără să te abați din drumul tău, căutând căi ușoare.

Sursa