Încearcă să te accepți cu toate neajunsurile și iubirea te va ajuta să devii mai puternică…

Marisa Donnelly – autoarea cărţii «Somewhere on a Highway» ne îndeamnă să oprim încercările de a ne “repara” și “corecta”. Ea ne sfătuiește să conștientizăm care este adevărata noastră valoare și să ne iubim necondiționat.

Uneori, în minte ţi se instalează o idee ciudată. Crezi că cel mai bun mod de a avea grijă de tine – este să lucrezi constant asupra ta și să te îmbunătățești. În ciuda realizărilor, nu poţi crede în propria valoare. Spui că nu ţi-ai realizat potențialul. În ciuda tuturor eforturilor, vei continua să te convingi că nu eşti suficient de bună. Nicidecum nu poţi obține recunoaștere – în primul rând de la tine însăți.

Crezi că iubirea de sine – înseamnă să-ţi corectezi neajunsurile, să devii mai bună și mai puternică, apropiindu-te de ideal. Îţi creezi singură așteptări ireale, iar apoi te întrebi de ce ești nefericită și nemulțumită de viață. Crezi că trebuie să te îmbunătățești pentru a câștiga puțină dragoste și recunoaștere. Asta însă este o greșeală, pentru că nu suntem obiecte rupte și nu avem nevoie de reparație.

Desigur, în viaţă există multă durere și înfrângeri. Îi vom răni pe cei care ne iubesc și îi vom dezamăgi pe cei care sunt importanți pentru noi. Vor fi multe lacrimi şi momente când vom începe să urâm reflexia din oglindă. Nu suntem perfecți şi nu vom face niciodată suficient pentru standardele inaccesibile ale lumii și nu vom putea îmbunătăți viața sută la sută.

Însă nu merită să-ţi petreceți viața în căutarea idealului de neatins. Nu trebuie să renunți la fericire si liniște, pentru a lipi “golurile” din tine. Nu suntem perfecți și asta e bine. Suntem valoroși – așa cum suntem.

Nu spun că trebuie să încetezi să lucrezi asupra ta. Dar de multe ori, suntem obsedați de ceea ce nu avem. Ne absorb gândurile despre culmile necucerite și uităm cine suntem cu adevărat. Ne concentrăm pe ceea ce vrem să schimbăm în noi și uităm de valoarea noastră necondiționată.

Încearcă să te accepți în întregime, cu toate neajunsurile și iubirea te va ajuta să devii mai puternică. Nu te considera o ratată din cauza unor greșeli făcute pe drum. Cel mai important e să înveți din ele. Iubirea de sine, acceptarea și auto-îmbunătățirea este un proces fără sfârșit. În interior ar trebui să existe o scânteie care să-ţi mențină atitudinea pozitivă și să te miște înainte. Dar, periodic, trebuie să te oprești, pentru a te aprecia pe măsură, şi realizările tale.

Nu mai încerca să te repari. Nu ești o jucărie ruptă și nicio mașină veche în garaj, ești doar un om cu defectele şi calitățile tale, dar asta nu înseamnă că nu meriți iubire. Nu eşti perfectă, dar asta nu înseamnă că îţi lipsește ceva.

Amintește-ţi ceea ce ai depășit. Aceste evenimente te-au făcut ceea ce eşti acum. Toată lumea are momente de înfrângere, nemulțumire față de suflet și corp. Atunci când realizezi ceva, nu te devaloriza, nici pe tine, nici calea pe care ai parcurs-o. Nu este o călătorie simplă şi trebuie să fii mândră de ea.

Sursa