Dezechilibrul energetic în relații: cum înțelegi că există în relația voastră

Atunci când apare un dezechilibru energetic în relație, se spune că un partener oferă prea mult, iar celălalt ia prea mult. Un semnal că ai investit prea mult în cealaltă persoană – este supărarea, iar un semnal că ai luat prea mult – este iritația. Ambele sentimente au un efect cumulativ și nu le simțim imediat.

Relațiile umane – nu sunt un magazin, unde schimbul se întâmplă instantaneu. În relații, oferim şi așteptăm când “ni se întoarce”. Dacă nu se întoarce, de obicei, oferim din nou. Te gândești că poate omul nu a înțeles ceva. Și dacă fluxul invers nu apare, atunci simțim confuzie, amărăciune, apoi furie și, în cele din urmă, resentimente.

Din acest moment, respectul pentru această persoană dispare. Dragostea, cu condiția că a fost dragoste, devine umilitoare, dăruirea și ajutorul nu-ţi mai aduc bucurie, ţi se înrăutățește starea de spirit. Facem ceva și ne înfuriem pe noi înșine. Apoi, din nou, alergăm să salvăm, să oferim, să-i facem fericiți pe alții. E rău că pe mulți oameni nici măcar supărarea nu-i oprește…Ei continuă să ofere cu o perseverență disperată, chiar cu furie.

Cineva poate spune că o persoană iubitoare întotdeauna va oferi înapoi. A iubi – e una, însă a putea exprima iubirea şi a împărtăși energia la nivelul la care are nevoie partenerul – este alta. Multe relații nu s-ar fi destrămat sau ar fi putut fi mai bune, dacă partenerii ar fi stat faţă în faţă şi ar fi discutat despre dorințele şi așteptările lor în relație, despre ceea ce înseamnă iubirea pentru ei.

Când într-o relație este încălcat echilibrul energetic, partenerilor li se deteriorează atât aspectul, cât și caracterul. Cei care oferă prea mult – treptat, expresia lor facială devine furioasă-îndurerată, iar comportamentul tipic al unui masochist. Cei care primesc prea mult – demonstrează comportamentul egoistului, este dificil să nu observi aroganța pe chip și în comportamentul lor, dar nu au bucurie în ochi. Ei sunt capricioși şi exigenți faţă de alte persoane.

A învăța să trăiești în echilibru este foarte dificil. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci, este să decizi dacă vrei cu adevărat să trăiești cu această persoană. Și dacă da, cu siguranță da, atunci învață să negociezi și să te comporți corect. (Psihologia familială și karmică te va ajuta!) Dacă totuși e nu sau ai îndoieli, e mai bine să te îndepărtezi  și să înțelegi ce se întâmplă în interiorul tău.

Și vreau să adaug: dacă la începutul relației omul este în abundență sau lipsă de energie, oricât nu ar încerca partenerul să fie “neutru”, se va întâmpla o “înclinare”. De aceea, la început este necesar să te restabilești și numai după asta să începi o relație cu cineva.

Dar cine ascultă vocea rațiunii, dacă mult așteptata dragoste e aici!

Sursa