Iată cine este ucigașul tăcut al multor familii…

Derek Harvey – este un renumit scriitor, antrenor și preot, care într-un articol pentru revista InspireMore a scris despre ceea ce poate duce la destrămarea chiar şi a celei mai puternice familii. Iată ce a relatat Derek:

“Chiar la începutul căsătoriei noastre, împreună cu soţia mea am vizitat un seminar, subiectul căruia era reabilitarea victimelor traficului de persoane. Comunicând cu vizitatorii, prezentatorul a întrebat: „Care este cauza celor mai multe divorțuri?“

Eu, care credeam că sunt expert în această problemă, am fost cel mai rapid și am ridicat mâna: “Banii, s*xul și lipsa de comunicare.”

Prea ușor.

“Greșit – a spus prezentatorul – acestea sunt doar manifestări ale problemei reale, simptome.”

Motivul care distruge milioane de căsătorii – sunt așteptările nesatisfăcute. Ele sunt ucigașul tăcut al multor familii – a spus prezentatorul.”

Încercam să înțeleg ceea ce am auzit. Ce s-a vorbit în continuare – nu am mai auzit. Creierul meu era ocupat de gândurile tuturor așteptărilor nesatisfăcute pe care le-am întâlnit după o lună de căsătorie.

Așteptările nesatisfăcute – nu sunt doar motivul destrămării căsătoriilor, dar şi a unei vieţi eșuate. Așteptările sunt principala cauză a tuturor dezamăgirilor.

Şi nu contează dacă eşti singur sau căsătorit, muncești sau nu, eşti bătrân sau tânăr. Nimeni nu este asigurat de așteptări nesatisfăcute.

Haideți să vă explic:

Așteptarea: Când vin acasă aștept că îmi voi vedea soţia zâmbitoare, fericită şi frumoasă. Fiica noastră nu face capricii, nu aruncă mâncarea pe podea – doar vom lua cina în liniște, apoi ne vom bucura de plimbarea în parc.

Realitatea: Mă rețin la muncă şi ajung acasă o jumătate de oră mai târziu. Cina nu este gata. Soţia lucrează, finisând un proiect – trebuie să se încadreze în termeni. Privind-o, înțeleg că este obosită şi nu va pregăti cina.

Atunci merg la copil, trecând printre jucăriile aruncate pe podea, o iau cu mine la bucătărie. Din produsele care sunt, încerc să mă gândesc – ce pregătesc? Era doar pâine şi cașcaval, deci îmi voi face un sandviș.

Copilului ţipă în scaun, îi dau aproape cu forța piureul de mere şi continuu să fac ceea ce începusem. La sfârșitul zilei, ambii suntem epuizați, nici măcar n-am spălat vasele şi n-am strâns jucăriile. Desigur, nu mai mergem la plimbare.

Ce obținem în final? Dezamăgire.

Da, foarte des se întâmplă ca așteptările noastre nu sunt justificate şi atunci cunoaștem dezamăgirea.

Care pot fi soluțiile acestei probleme?

Trebuie să priviți real lucrurile și să nu aveți așteptări prea mari de la oameni. Confruntându-ne cu situația în care rezultatul nu ne satisface, trebuie să renunțăm la așteptările noastre și să acceptăm lucrurile aşa cum sunt, cel puțin pentru o vreme – până când le vom putea schimba.

Sursa