10 lucruri pe care le fac doar Femeile Mature într-o relaţie

Relațiile pot fi de succes, însă e nevoie de eforturile ambilor parteneri. De aceea, deseori ni se spune să nu ne grăbim la căsătorie, să ne maturizăm, să acumulăm înțelepciune.

Iată 10 lucruri pe care le fac doar femeilor mature şi au relaţii de succes:

1. Viața lor nu se concentrează numai asupra unei persoane.

Atunci când cuplurile petrec prea mult timp împreună, se poate crea o dependență nesănătoasă. Pentru relații de succes de lungă durată este important să se mențină granițe sănătoase și o oarecare autonomie față de celălalt.

2. Femeile mature sunt pregătite să facă sacrificii.

Relațiile necesită efort, timp, dragoste și sacrificii. Femeile mature sunt gata pentru toate aceste lucruri de dragul omului iubit. Desigur, numai dacă el apreciază asta și nu ține evidența a ceea ce a sacrificat el şi ce a sacrificat femeia.

3. Sunt recunoscătoare.

Femeile mature știu că totul necesită efort şi ele sunt recunoscătoare pentru toate eforturile bărbatului. Când sunteți într-o relație lungă, e ușor să uitați să apreciați tot ce faceți unul pentru celălalt. Femeile mature realizează că împărtășirea vieții cu bărbatul iubit – deja este un dar.

4. Femeile mature niciodată nu cheltuie mai mult decât câștigă.

Independența financiară este importantă, iar femeile mature știu cum să-și gestioneze bugetul. Multe relații se încheie exact din cauza problemelor financiare. Ele știu acest lucru și nu vor permite ca banii să fie un factor de stres în relația lor.

5. Se concentrează numai pe lucrurile bune.

Femeile mature sunt optimiste, încercând să vadă lucrurile bune atât în viaţă, cât şi în partenerul lor. Viața este dificilă, dar se întâmplă şi multe lucruri bune în ea. Ele rămân pozitive și nu renunță niciodată.

6. Sunt visătoare.

Poți fi într-o relație și continua să visezi. Femeile mature înțeleg că o relație bună, doar le inspiră să atingă noi obiective.

7. Sunt respectuoase.

Femeile mature respectă sentimentele, gândurile şi spațiul bărbatului iubit. Asta înseamnă că au încredere, sunt la fel de politicoase ca și cu un străin, nu se plâng prietenelor sau rudelor pe el și nu amenință că pleacă, manipulând cu sentimentele lui.

8. Fericirea lor nu depinde de bărbat.

Da, relațiile fac oamenii mai fericiți, însă doar tu controlezi ceea ce îți aduce fericirea. Rețineți o regulă: fericirea voastră este responsabilitatea voastră personală. Un bărbat iubitor va încerca mereu să te facă fericită, dar în cele din urmă totul depinde de tine. Femeile mature înțeleg acest lucru.

9. Sunt capabile să ia singure decizii.

Ele îşi doresc să ia cea mai bună decizie, pentru că sunt gata să asculte şi opinia partenerului şi să facă un compromis dacă acest lucru ajută într-o situație specifică.

10. Femeile mature se acceptă pe sine

Fiecare dintre noi are defectele sale şi ceea ce mai putem îmbunătăți, însă a fi femeie matură – înseamnă să te accepți așa cum eşti, cu dragoste.

Sursa