Psihiatrii americani au recunoscut oficial “SELFIE” drept o Tulburare Mintală

Asociația Americană de Psihiatrie (APA) a confirmat în mod oficial ceea ce mulți presupuneau: crearea autoportretelor prin fotografiere (așa-numitul “selfi”) este o tulburare mintală.

Tulburarea se numește “selfitis” și este definită ca dorința obsesiv-compulsivă de a te fotografia și de a posta fotografiile pe rețelele de socializare, drept o modalitate de a compensa lipsa stimei de sine.

Conform deciziei Asociației Americane de Psihiatrie, există trei niveluri de tulburare:

“Selfitis” marginal: atunci când îţi faci poze singur de cel puțin trei ori pe zi, dar nu postezi fotografiile pe rețelele de socializare;

“Selfitis” acut: atunci când îţi faci poze singur de cel puțin trei ori pe zi și postezi fiecare fotografie pe rețelele de socializare;

“Selfitis” cronic: atunci când ai o dorință incontrolabilă de a te fotografia 24 de ore pe zi și de a posta toate fotografiile pe rețelele de socializare, mai mult de șase poze pe zi.

În plus, oamenii de știință au stabilit că publicarea fotografiilor din sala de sport sau cele de la alergatul de dimineață, sunt un semn al prezenței unei boli mintale grave – numită tulburare de personalitate narcisistă.

Sursa