Când femeia oferă prea mult, întotdeauna primește puțin…

Atunci când omul are o durere de dinți, îi este dificil să fie drăguț şi tandru cu cei din jur – la fel se întâmplă şi cu resentimentele femeii. Chiar dacă îşi iubeşte partenerul în continuare, supărarea o împiedică să-l aprecieze pe măsură. În loc să se bucure de grija pe care i-o poartă soţul, ea tinde să se concentreze pe cât de mult face ea şi cât de puţin face el.

Când femeia este supărată, ea nu simte iubire. Ea nu se poate comporta ca o persoană iubitoare, pentru că inima ei rămâne închisă. Când inima femeii este închisă, ea începe a număra punctele acumulate şi de obicei, bărbatul este cel care pierde. Dacă pentru faptele sale bune obține 60 de puncte, iar el pentru ale sale 20, atunci femeia face un nou calcul: 40-0. În acest moment, ea crede cu adevărat că bărbatul nu face nimic pentru ea.

Cu timpul supărarea se poate transforma în supărare cronică. La această etapă femeia consideră, în mod eronat, că s-a căsătorit cu bărbatul nepotrivit şi se gândește la divorț. Nu există îndoieli că această femeie nu obține în relaţie ceea ce are nevoie, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu ar putea obține necesarul.  Şi cealaltă persoană de asemenea, nu neapărat îi va oferi ceea ce-i trebuie ei.

Tot ce obții într-o relație depinde nu atât de partener, cât de atitudinea ta faţă de el.

Femeile care se gândesc la divorţ, de cele mai multe ori se plâng: “Eu mereu ofer, ofer, ofer şi nu obțin ceea ce-mi trebuie mie.” Pentru rezolvarea acestei probleme e nevoie de înțeles ce este supărarea. Atunci, în loc să-şi părăsească soţul şi să repete același scenariu cu altă persoană, femeia poate învăța să ofere în alt mod. Acum femeia încetează să ofere tot timpul, cu speranța că partenerul o va răsplăti la fel, ea învață să-şi ofere sie însăși.

Dacă femeia e copleșită de sentimentul de supărare, atunci e timpul să facă ceva pentru sine.

Când femeia oferă prea mult, întotdeauna obține prea puțin.

Cunoscând cele spuse mai sus, femeia în sfârșit poate să-şi permită să nu se mai sacrifice pentru partener, ci să facă ceea ce-i place ei. În loc să aștepte ca partenerul să o facă fericită şi să se simtă obligată să-i satisfacă toate necesitățile, ea va începe să-şi ofere singură cele necesare.

Să-i oferi partenerului absolut tot ce ai, iar apoi să aștepți ca el să-ţi satisfacă complet nevoile – este o tendință greșită. Varianta optimală ar fi să faci ceea ce-ţi trebuie ţie şi să încerci să obții suportul emoțional necesar – şi doar după asta vei putea oferi sincer iubire partenerului şi copiilor, fără să aștepți ceva în schimb. Astfel de relații aduc mult mai multă satisfacție.

Autor John Gray. Extras din cartea “Soluția Marte si Venus pentru dietă și exercițiu ” 

Sursa